Barnevakten vår med glutenallergi har sendt meg ut på nye oppskriftsmarker. De fleste har vel noen i familien, i vennekretsen eller i barnas omgangskrets med glutenallergi eller laktoseintoleranse – så det er veldig praktisk å ha et par oppskrifter av denne typen på repertoaret.
Dessuten smaker disse helt himmelsk godt – så man trenger ingen allergi som unnskyldning for å bare forsyne seg fra en kant.
NAM!
Nok til 10-12 snurrer
Fra kjøkkenbenk til pizzamunn, 1 time inkl. heving – pluss steking – 12-14 minutter per brett.
Dette trenger du
1,5 dl laktosefri H-melk
7 ss laktosefri yoghurt naturelle
30 gram (2 rause spiseskjeer) smør
1 ts sukker
1/2 pose tørrgjær
190 gram lys hvetemelserstatning
2 ts fiberhusk
1/3 ts hornsalt (må ikke droppes!)
tomatsaus/pizzasaus
skinke
gulost
olje
havsalt
oregano
Slik gjør du
Smelt smøret i melk- og yoghurtblandingen
Pisk inn sukker og 1/2 pose gjær når blandingen er lunken.
Bland sammen hornsalt, hvetemelserstatning og fiberhusk. Rør blandingen inn med gjærmelken.
Det blir en ganske klissete deig.
La heve i 45 minutter.
Ha litt hvetemelserstatning på et bakebord og kjevle ut et rektangel.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Smør pizzasaus/tomatsaus på deigen. Ikke helt ut til kanten, da tyter det ut når du skal rulle deigen etterpå.
Ha på skinke.
Og ost.
Rull sammen deigen, og skjær i 10-12 stykker.
Legg snurrene på et bakebrett med papir.
Pensle gjerne med litt olje, og dryss litt grovt havsalt og oregano på snurrene.
Stek på 210 grader midt i ovnen i 12-14 minutter, til de er brune og pene.
Sånn!
#pizzasnurrer #pizza #glutenfri #laktosefri #kosemat #helgekos