Pizzasnurrer (gluten- og laktosefrie)

Barnevakten vår med glutenallergi har sendt meg ut på nye oppskriftsmarker. De fleste har vel noen i familien, i vennekretsen eller i barnas omgangskrets med glutenallergi eller laktoseintoleranse – så det er veldig praktisk å ha et par oppskrifter av denne typen på repertoaret.

Dessuten smaker disse helt himmelsk godt – så man trenger ingen allergi som unnskyldning for å bare forsyne seg fra en kant.

NAM!

Nok til 10-12 snurrer

Fra kjøkkenbenk til pizzamunn, 1 time inkl. heving – pluss steking – 12-14 minutter per brett.

Dette trenger du

1,5 dl laktosefri H-melk
7 ss laktosefri yoghurt naturelle
30 gram (2 rause spiseskjeer) smør
1 ts sukker
1/2 pose tørrgjær
190 gram lys hvetemelserstatning
2 ts fiberhusk
1/3 ts hornsalt (må ikke droppes!)
tomatsaus/pizzasaus
skinke
gulost
olje
havsalt
oregano

Slik gjør du 

Smelt smøret i melk- og yoghurtblandingen

    

Pisk inn sukker og 1/2 pose gjær når blandingen er lunken.

Bland sammen hornsalt, hvetemelserstatning og fiberhusk. Rør blandingen inn med gjærmelken.

Det blir en ganske klissete deig.

La heve i 45 minutter.

Ha litt hvetemelserstatning på et bakebord og kjevle ut et rektangel.

Sett stekeovnen på 210 grader.

Smør pizzasaus/tomatsaus på deigen. Ikke helt ut til kanten, da tyter det ut når du skal rulle deigen etterpå.

Ha på skinke.

Og ost.

Rull sammen deigen, og skjær i 10-12 stykker.

 

Legg snurrene på et bakebrett med papir.

Pensle gjerne med litt olje, og dryss litt grovt havsalt og oregano på snurrene. 

Stek på 210 grader midt i ovnen i 12-14 minutter, til de er brune og pene.

 Sånn!

#pizzasnurrer #pizza #glutenfri #laktosefri #kosemat #helgekos

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top