Mandelkake (glutenfri)

Mandler er jul for meg. Jeg elsker marsipan, og  lille julaften med mandel i grøten og marsipangris i premie ble bare slått av pakkene under treet i  stasfaktor da jeg vokste opp. 

Derfor synes jeg denne enkle, nydelige langpannekaka smaker skikkelig jul! Kaka blir saftig og litt seig, akkurat som alt med mandelfyll skal. I tillegg gir sitron og rosmarin kaka en liten ekstra og fresh piff.

Det er en glutenfri og lettvint kake – midt i blinken for alle som ikke ønsker å tilbringe hele førjulstiden ved kjøkkenbenken.

   

Nok til en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Cirka 12 vanlige kakestykker.

Fra kjøkkenbenk til julemunn, 10 minutter å lage røra (hvis du bruker mandelmel), 40 minutter i ovnen.

Jeg kjøpte i år mandelmel på helsekostbutikk, men du kan skålde og male mandlene selv også. (NB! Husk å si at du skal bruke melet til matlaging, de har litt ulike typer med og uten fett. Du skal ha med fett.) 

Dette trenger du

200 g mandler, skåldet og malt, eller 200 gram mandelmel
4 egg
200 g brunt sukker
1 ss revet ubehandlet sitronskall
1 ts finhakket rosmarin
1 ts vaniljesukker

margarin/smør til formen
melis til pynt

Slik gjør du

Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem. Eller finn frem dette melet.

Visp egg og sukker til lys eggedosis.

Ha i malte mandler/mel og de andre ingrediensene.

Hell røren i en smurt form, 20 x 30 cm.

Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. Skjær kaken i ruter.

Sikt gjerne litt melis over kaken og strø på revet sitronskall ved servering.

God jul!

Siste innlegg