Lefseruller med skinke, pesto og oregano

Lefseruller er genial småmat, enten det er som turmat, mellommåltid eller som del av en større buffet.

Jeg har aldri vært noen stor fan av røkelaks, men kommer den i en lefserull sammen med snøfrisk, ja da er jeg med. Det synes jeg er kjempegodt!

Men denne varianten med snøfrisk, pesto, skinke og oregano er nok blitt min favoritt. Det er noe med smakskombinasjonen her som bare er uovertruffen. Så laksen må nok spille annenfiolin fremover.   

Du kan bruke det meste som er rundt (eller firkantet)  og kan rulles sammen. Lefser, potetkaker, tortillas eller wraps. Fullkorn eller hvete – eller noen av de glutefire i fri-for-hylla.    

Lag gjerne pestoen selv. Det gjør jeg. Pesto er kjempelett å lage, du trenger bare et par minutter med stavmikser. Men det går selvsagt an å kjøpe pesto også.

Jeg bruker serranoskinke, men her er det bare å ta det du liker eller finner i butikken.

Snøfrisk passer fint – eventuelt en annen mild og snill kremosttype.

Dette trenger du

Lefser eller noe lignenede
snøfrisk eller noe lignene
pesto, rød eller grønn, hjemmelaget eller kjøpt
skinke, f.eks. serrano
frisk oregano

Slik gjør du

Smør et tynt lag med kremost på lefsa.

Smør et tynt lag med pesto oppå der igjen.

Legg på et lag med skinke, og litt frisk oregano øverst. Ikke ha så mye skinke at det blir vanskelig å rulle sammen.

Se her ja! Det her er lefsene sine, det.

#lefseruller #tortilla #lefse #wrap #pesto #kremost #skinke #oregano #smårett #snacks #tapas #buffet 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg