Kremet pasta med ruccula

Dette er en veldig lettvint og god pastarett, som du kan servere både som vegetar eller med kylling.

Hos oss ble det søndagsmiddag, og det var en hit for hele gjengen!

Du surrer litt hvitløk og pinjekjerner i olje, koker pasta – og blander inn resten. Det er deilig middag på 15 minutter!

Hvis du ønsker kylling også, kan du se på dette tipset for saftig kyllingfilet. Jeg har noen liggende i alufolie i kjøleskapet hver uke. Passer perfekt for gryter, salater eller pastaretter. Jeg pakker inn en og en – så tar jeg etter behov. Når jeg legger de inn  i folie i kald ovn og setter ovnen på 200 grader, er kyllingen varm etter cirka et kvarter.

Nok til 4 (2 store og 2 små)

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 15 minutter

Dette trenger du

300 gram tagliatelle (brede pastabånd)
1 pose ruccula (65 gram) 
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 ss pinjekjerner naturelle (hvis du kjøper ferdig ristede – kan du blande de rett inn i pastaen)
1-2 dl creme fraiche, litt avhengig av hvor sausete du vil ha den.
saften av en halv sitron
ca 50  gram revet parmesan, gjerne grovrevet
svart pepper

Slik gjør du

Kok opp vann til pasta.

Varm opp stekepanna på middels lav varme.

Finhakk et hvitløksfedd og surr det i olivenoljen sammen med pinjekjernene et par-tre minutter. Sett til side.

   

Når pastaen er ferdigkokt tar du en kaffekopp og tar av noe av pastavannet. Cirka en halv kaffekopp med vann. 

Hell av resten av vannet.

Bland inn olivenoljen med hvitløk og pinjekjernene i den varme pastaen. Hell oppi den halve koppen med pastavann, og skvis den halve sitronen over. Bland inn så mye creme fraiche du vil ha.

Nå er  tidspunktet å dele av litt pasta hvis barna ikke vil ha ruccula i sin.

Så blander du inn rucculaen.

Server med parmesan og et pepperdryss.

Supergodt!  

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top