Det er lite som er så inspirerende og kjedelig som tørr kylling. Samtidig er det få råvarer som er så anvendelige.
Enten du vil ha den i en sandwich, i en klassisk middagsrett som denne frikasseen – eller i en deilig pastasalat. Eller Cæsarsalat.
Kylling kan brukes til mye!
Her får du et tips om hvordan du kan steke kyllingfileter – slik at de blir saftige og gode – uten at det er mye jobb for deg.
Fra kjøkkenbenk til matrett, ca 35 minutter. Du trenger 5 minutter forberedelser, og 30 minutters steketid.
Dette trenger du
Kyllingfilet
salt og pepper
bakepapir
litt olivenolje
Hvis du vil kan du bruke litt balsamico-glaze, eller litt urter, eller f.eks. finrevet sitronskall for ekstra smak.
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha filetene i en ildfast form, salte og pepre. Ha f.eks. på litt glaze, slik som her. Eller noe annen smak. Hvis du vil.
Pensle et bakepapir med litt olivenolje på den ene siden. Pakk det over filetene med den oljesiden ned.
Sett formen midt i ovnen, og stek i 30 minutter.
Ferdig!
Jeg pakker inn en og en filet i folie, og de holder seg fint i kjøleskapet noen dager. Fryses kan de og.