Slik får du saftig kylling

Det er lite som er så inspirerende og kjedelig som tørr kylling. Samtidig er det få råvarer som er så anvendelige.

Enten du vil ha den i en sandwich, i en klassisk middagsrett som denne frikasseen – eller i en deilig pastasalat. Eller Cæsarsalat.

Kylling kan brukes til mye!

Her får du et tips om hvordan du kan steke kyllingfileter – slik at de blir saftige og gode – uten at det er mye jobb for deg.

Fra kjøkkenbenk til matrett, ca 35 minutter. Du trenger 5 minutter forberedelser, og 30 minutters steketid.

Dette trenger du

Kyllingfilet
salt og pepper
bakepapir
litt olivenolje

Hvis du vil kan du bruke litt balsamico-glaze, eller litt urter, eller f.eks. finrevet sitronskall for ekstra smak.

Slik gjør du 

   

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ha filetene i en ildfast form, salte og pepre. Ha f.eks. på litt glaze, slik som her. Eller noe annen smak. Hvis du vil.

Pensle et bakepapir med litt olivenolje på den ene siden. Pakk det over filetene med den oljesiden ned. 

Sett formen midt i ovnen, og stek i 30 minutter.

Ferdig!

Jeg pakker inn en og en filet i folie, og de holder seg fint i kjøleskapet noen dager. Fryses kan de og. 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top