Sunne pannekaker

Skal vi ha pannekaker i dag, mamma? Når et par øyne som ikke har eksistert i mer enn litt over 7 år ser på deg med spent forventning er det ikke alltid like stas å svare – nei, gutten min – vi skal ha fisk. Lyset i blikket går, og han er visst ikke så sulten likevel.

Jeg tipper dette er et intermezzo vi kommer til å fortsette å ha noen år til, men det er gøy å kunne JA! litt oftere. Disse pannekakene kan jeg nemlig sette på bordet med mye bedre samvittighet enn de vanlige jeg lager. Som også er veldig gode, og som vi må ha av og til.

Men disse er sunnere, med masse smak –  og mer mettende. Og populære hos småttingene!

En av leserne mine ga meg et tips om at røren var enda lettere å steke med litt tynnere pannekaker dagen derpå. Så du kan med fordel lage denne røren om kvelden før dere skal ha disse til middag.

Oppskriften finner du selvsagt også på min matapp.  


 

Nok til 5-6 tykke pannekaker. Røra kan dobles, jeg anbefaler det til en familie med f.eks 2 voksne og 2 barn. Eventuelle rester er populær nistemat dagen etterpå. 

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 40 minutter. Lager du røren kvelden før, tar det bare 10-15 minutter før det er mat.

Dette trenger du

3 dl fullkornsmel
1 dl havregryn
5 dl lettmelk
1/2 ts salt
4 egg
melange/plantemargarin til å steke i

Slik gjør du

Finn frem det du trenger. Bland det tørre godt. Spe på med melk mens du pisker med miksmaster. Pisk til slutt inn eggene. La røra svelle i 20-30 minutter, eller i kjøleskapet over natta.

Varm en stekepanne på middels varme og smelt litt plantemargarin.

Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen.

Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten.

Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Røra holder seg flere dager i kjøleskapet, og den kan også fryses.

#pannekaker #oppskrift #mat #middag #hverdagsmiddag  

    

 

37 kommentarer

Siste innlegg