Gulrotsuppe med kokosmelk

Denne kunne jeg spist hver uke, tror jeg. Lett å lage, rimelig, og veldig, veldig god! 

En nydelig kombinasjon av smaker, nemlig hvitløk, chili og ingefær i en deilig suppe laget av gulrot og kokosmelk.

(Jeg har en annen veldig spennende gulrotsuppe på bloggen også – som er en en litt uvanlig kombinasjon av smaker. Den Gulrot- og  mangosuppa anbefaler jeg deg å prøve! )

Nok til 4 som lunsj/kvelds

Fra kjøkkenbenk til spisebord, 40 minutter

Dette trenger du

500 gram gulrot
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
ca 6 cm ingefær
litt olje til steking, f.eks raps
6 dl kyllingbuljong
1 boks (400 ml) kokosmelk
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Slik gjør du


Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter.
 

Kutt løk, hvitløk og chili også i smått. Skrell og riv ingefæren.

Stek på i olje på middels varme i stekepanna i  5-10 minutter til løken er myk og gyllen.

Kok alt sammen med buljongen på medium høy varme i 20 minutter.

Kjør suppen glatt med stavmikser, og tilsett kokosmelk, salt og pepper.

Server med frisk koriander om du vil,og noe godt brød.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg