Jeg blir aldri lei av vårruller. Følelsen av å dyppe en nyfritert vårrull i søt chilisaus er det lite som slår.
I mange år har jeg sverget til disse deilige vegetar-rullene, men disse med kjøtt er skikkelig, skikkelige gode de også. Spørs om jeg ikke må bytte på litt fremover!
Nok til 20 store (25 cm x 25 cm) eller 50 små (15 cm x 15 cm)
Dette trenger du
100-200 gram fine rice vermicelli, tynne risnudler
2 fedd finhakket hvitløk
1 løk, finhakket
1 rød chili, finhakket
600-800 gram kjøttdeig av svin
250 gram hodekål i fine strimler (ca 1/4 vanlig hodekål)
250 gram revet gulrot (ca 4 stk gulrot av vanlig størrelse)
1 egg
5 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ss østerssaus
sesamfrø
salt
pepper
solsikkeolje
søt chilisaus
Slik gjør du
Brun kjøttdeigen, salte og pepre underveis.
Bløtlegg rice vermicelli i veldig varmt vann etter anvisning på pakka. (På min pakke var det snakk om 4 minutter)
Klipp opp i mindre biter når vannet er helt av.
Finhakk alt av grønnsaker, riv gulrøtter.
Bland grønnsaker, rice vermicelli og soyasaus, østerssaus og sesamolje i en stor bolle.
Bland også i kjøttdeigen. Ha i sesamfrø hvis du vil.
Sånn! Nå er du klar til å rulle.
Skill eggeplomme og hvite. Pisk eggeplommen lett med en gaffel, og bruk pensel.
Ha to rause spiseskjeer fyll på store ark, en raus spiseskje på små ark.
Pensle med eggeplomme øverst slik du ser her.
Rull en gang.
Brett inn kantene fra sidene, og rull videre helt til toppen.
Nå er du klar til å fritere eller steke i ovnen.
Pensle med olje og stek den midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter. Snu de og pensle en gang til – før du steker dem i 10 minutter til.
(Hvis du vil, kan du også fryse dem ustekte. Legg de da ved siden av hverandre, og med matpapir eller bakepapir i mellom lagene)
Namnam!