Barnehagens gulrotrundstykker

Vinking i vinduet. De første vennene, de gode fangene. Lære å smøre skiva selv, lære å vente på sin tur. Gå på tur – i refleksvest, bundet sammen. Karneval, disco og bursdagsfeiringer. Julepynt, påskepynt, perling og 1000 tegninger.  Diverse uidentifiserbare gjenstander i brettet papir. Snørr, tårer og skrubbsår. Sand i skoa og grus i lomma. Febersøvn under et pledd på sofaen. Huske ha-med-dag, tørre klær, varme klær og lette klær. Blide voksne, strenge voksne, trygge voksne. Nå er det slutt.

Tusen takk til alle de fine, gode folka som har vært i «våre» barnehager på Gladenga og Kampen i Oslo og i Skriverstua hjemme i Tvedestrand.  Dere har satt spor hos store og små!    

Nå tar både folk og blogg sommerferie. Alle er tilbake i august, håper vi.:)

God sommer til alle!

Nok til ca 16 rundstykker

Fra kjøkkenbenk til heldig munn, 10-15 minutter å lage deig, 45 minutter heving + 10 minutter etterheving. Hvert brett trenger ca 12 minutter i ovnen.

Dette trenger du

75 gram smeltet smør
1/2 ts salt
1 pakke fersk eller tørr gjær (50 gram eller en pose) 
5 dl melk, lettmelk eller helmelk
2 raspet gulrøtter
2 dl havregryn
10 dl hvetemel

Slik gjør du

Varm melken til den er lunken, ca 37 grader.

Pisk inn gjæren.

Bland det tørre i en kjøkkenmaskin eller stor bakebolle. Mel, havregryn og salt.

Hell i melkeblandingen og smeltet smør. Bland godt. 

Skrell og ha raspet gulrot i deigen.

Sånn! Nå skal den heve i 45 min. Sett den lunt under ett kjøkkenhåndkle.

Da er den fluffy og fin.

Rull ut ca 8 boller på hvert brett. Deigen er litt klissete, så bruk gjerne litt mel på hendene.

Etterhev under håndkleet i ca 10-20 min. Sett stekeovnen på 220 grader.

Et triks er å bruke epledeler på rundstykkene, så får de et artig mønster.

Stek i 10-12 minutter.

Myke, gode rundstykker til alle! 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

13 thoughts on “Barnehagens gulrotrundstykker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top