Barnehagens gulrotrundstykker

Vinking i vinduet. De første vennene, de gode fangene. Lære å smøre skiva selv, lære å vente på sin tur. Gå på tur – i refleksvest, bundet sammen. Karneval, disco og bursdagsfeiringer. Julepynt, påskepynt, perling og 1000 tegninger.  Diverse uidentifiserbare gjenstander i brettet papir. Snørr, tårer og skrubbsår. Sand i skoa og grus i lomma. Febersøvn under et pledd på sofaen. Huske ha-med-dag, tørre klær, varme klær og lette klær. Blide voksne, strenge voksne, trygge voksne. Nå er det slutt.

Tusen takk til alle de fine, gode folka som har vært i «våre» barnehager på Gladenga og Kampen i Oslo og i Skriverstua hjemme i Tvedestrand.  Dere har satt spor hos store og små!    

Nå tar både folk og blogg sommerferie. Alle er tilbake i august, håper vi.:)

God sommer til alle!

Nok til ca 16 rundstykker

Fra kjøkkenbenk til heldig munn, 10-15 minutter å lage deig, 45 minutter heving + 10 minutter etterheving. Hvert brett trenger ca 12 minutter i ovnen.

Dette trenger du

75 gram smeltet smør
1/2 ts salt
1 pakke fersk eller tørr gjær (50 gram eller en pose) 
5 dl melk, lettmelk eller helmelk
2 raspet gulrøtter
2 dl havregryn
10 dl hvetemel

Slik gjør du

Varm melken til den er lunken, ca 37 grader.

Pisk inn gjæren.

Bland det tørre i en kjøkkenmaskin eller stor bakebolle. Mel, havregryn og salt.

Hell i melkeblandingen og smeltet smør. Bland godt. 

Skrell og ha raspet gulrot i deigen.

Sånn! Nå skal den heve i 45 min. Sett den lunt under ett kjøkkenhåndkle.

Da er den fluffy og fin.

Rull ut ca 8 boller på hvert brett. Deigen er litt klissete, så bruk gjerne litt mel på hendene.

Etterhev under håndkleet i ca 10-20 min. Sett stekeovnen på 220 grader.

Et triks er å bruke epledeler på rundstykkene, så får de et artig mønster.

Stek i 10-12 minutter.

Myke, gode rundstykker til alle! 

12 kommentarer

Siste innlegg