Vinking i vinduet. De første vennene, de gode fangene. Lære å smøre skiva selv, lære å vente på sin tur. Gå på tur – i refleksvest, bundet sammen. Karneval, disco og bursdagsfeiringer. Julepynt, påskepynt, perling og 1000 tegninger. Diverse uidentifiserbare gjenstander i brettet papir. Snørr, tårer og skrubbsår. Sand i skoa og grus i lomma. Febersøvn under et pledd på sofaen. Huske ha-med-dag, tørre klær, varme klær og lette klær. Blide voksne, strenge voksne, trygge voksne. Nå er det slutt.
Tusen takk til alle de fine, gode folka som har vært i «våre» barnehager på Gladenga og Kampen i Oslo og i Skriverstua hjemme i Tvedestrand. Dere har satt spor hos store og små!
Nå tar både folk og blogg sommerferie. Alle er tilbake i august, håper vi.:)
God sommer til alle!
Nok til ca 16 rundstykker
Fra kjøkkenbenk til heldig munn, 10-15 minutter å lage deig, 45 minutter heving + 10 minutter etterheving. Hvert brett trenger ca 12 minutter i ovnen.
Dette trenger du
75 gram smeltet smør
1/2 ts salt
1 pakke fersk eller tørr gjær (50 gram eller en pose)
5 dl melk, lettmelk eller helmelk
2 raspet gulrøtter
2 dl havregryn
10 dl hvetemel
Slik gjør du
Varm melken til den er lunken, ca 37 grader.
Pisk inn gjæren.
Bland det tørre i en kjøkkenmaskin eller stor bakebolle. Mel, havregryn og salt.
Hell i melkeblandingen og smeltet smør. Bland godt.
Skrell og ha raspet gulrot i deigen.
Sånn! Nå skal den heve i 45 min. Sett den lunt under ett kjøkkenhåndkle.
Da er den fluffy og fin.
Rull ut ca 8 boller på hvert brett. Deigen er litt klissete, så bruk gjerne litt mel på hendene.
Etterhev under håndkleet i ca 10-20 min. Sett stekeovnen på 220 grader.
Et triks er å bruke epledeler på rundstykkene, så får de et artig mønster.
Stek i 10-12 minutter.
Myke, gode rundstykker til alle!
Åh disse ser helt nydelige ut! Elsker både gulerotbrød og rundstykker, disse må jeg prøve!
Marte Pedersen: Da havner nok disse på favorittlista.;-)
Mmmhh, disse må prøves! Det virker jo faktisk enkelt nok til at JEG kan klare det uten for mye om og men
De ser utrolig gode ut! Dette må jeg prøve
Lizbeth Osnes – Behind the scenes: det skal være mulig for de fleste å få til!:)
Charlotte Hagen Edvardsen: De er veldig enkle, og veldig gode.:)
Dette ser godt ut! noe jeg skal prøve
Kaja Borgersen: da håper jeg de faller i smak.:)
Disse så kjempe gode ut. Så de må jeg teste ut.
Takk for at du deler.
Klem Christina
Christina: håper det smaker!:)
Det ser jo både godt, lekkert og sunt ut!
Hmmm.. Nam nam med gulrot. 
KostholdsBloggeren: jepp!!:)
Online Scrips Hair Loss Propecia [url=http://cialonlineno.com]cialis[/url] Cialis Farmatodo Elocon