Syltet rabarbra

Syltet rabarbra er latterlig enkelt å lage, og er et glimrende tilbehør for de som liker en syrlig smak ved siden av kjøttet. Men den bør stå i to dager etter at du har laget den – før du skal meske deg med noen deilige biter. 

Har du ikke tid til å la den stå i to dager? Prøv syltet rødløk, den trenger bare et par timer.

  

Dette trenger du

500 gram renset rabarbra (dra av det meste av skallet, og kutt av endene)
1 1/2 dl eplecidereddik
1 1/2 dl sukker
3 dl vann
2 ts salt
krydder som: stjerneanis, hel pepper, ingefær – noe av dette – eller alt. 

Slik gjør du

Kutt rabarbra i lengder som passer glasset du skal ha dem i. 

Kok opp vann, eddik og sukker pluss salt.

Når saltet og sukkeret er oppløst i den varme væsken, heller du det over rabarbraen. Jeg hadde i en stjerneanis og noen pepperkorn. Men tipper noen tynne skiver med ingefær er godt, det bruker jeg i syltet rødløk.

La stå i to dager, og server i mindre biter sammen med kjøtt.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg