Rødbetsalat med chevre

Jeg er veldig glad i å steke grønnsakene i ovn. Når vi har poteter til middag bruker jeg veldig ofte å lage ovnspoteter, det er både enkelt og smaker mer, synes jeg. Det gjelder alle andre rotgrønnsaker også, smaken kommer enda bedre frem etter en runde i ovnen. Særlig med noen drypp av sødme og syrlighet.

Denne salaten kan du spise som en egen rett, eller du kan bruke den som tilbehør. Uansett er den vel verdt å lage – det er deilige smaker sammen!  

 

Nok til 2

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 45 minutter  

Dette trenger du

2 rødbeter
1-2 gulrøtter
grovt havsalt
2 ss olivenolje 
1 stk Chevre
1 neve salat
1 håndfull valnøtter

Dressing
2 ss olivenolje
1 ss honning
2 ss sitronjuice
salt
pepper 

slik gjør du

Sett stekeovnen på 230 grader

Skrell rødbeter og gulrøtter, skjær i skiver og staver og legg i en ildfast form. Drypp over olivenolje og dryss litt havsalt på.

Bak midt i ovnen  i 25-35 minutter. Rør litt underveis.

Visp sammen sitronjuice, olivenolje, honning salt og pepper til en dressing. 

Ha Chevre i biter og ha med de og valnøttene de siste 5  minuttene i ovnen.

Anrett med frisk salat i bunnen, ha rotgrønnsakene over og dressing over der igjen.

Da er det mat! Deilig, deilig salat!

 

 

 

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

4 thoughts on “Rødbetsalat med chevre

  1. Har laget en versjon av denne som er veldig lik, men har brukt søtpotet i stedet for gulerot, og ristede gresskarkjerner i stedet for valnøtter.
    Veldig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top