Jeg stadig på jakt etter sunne, gode middagsalternativer som alle i familien kan like. Dette er et slikt alternativ. Spesielt er mangotilbehøret her populært. Det er et utrolig deilig med mango det smaker sommer av – i stedet for noen litt bleke grønnsaker.
Er du i tvil om hav du skal mene om kylling og håndtering av kylling, kan du lese mer om dette her.
I oppskriften er det satt opp to chili, men chili-toleransen er veldig ulik fra familie til familie. Jeg bruker to til voksne, og 1/2 hvis det er barn involvert. Du kan skippe hele chilien også, for den saks skyld.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagbord, 30 minutter.
Dette trenger du
4 stk kyllingfilet, ca 600 gram
2 løk
plantemargarin
salt og pepper
300-350 gram gresk yoghurt eller matyoghurt
2 chili
3 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær
1 ss koriander + noe til pynt
1 mango
couscous eller ris e.l.
Slik gjør du
Sett på ris, hvis du vil bruke det ved siden av. Hvis du skal bruke couscous kan den vente til maten står i ovnen.
Sett på stekeovnen på 200 grader.
Grovhakk chili, hvitløk og ingefær
Ha det over i en stavmikser og tilsett yoghurt og koriander (spar litt til pynt) – kjør til en glatt pure.
Kutt opp løk i tynne skiver.
Varm plantemargarin i stekepanna og stek løken blank på middels lav varme.
Ta løken ut, og skru opp varmen litt. Brun kyllingfiletene godt på begge sider, med salt og pepper.
Ha løk, kylling og yoghurtsausen i en ildfast form.
Sett i ovnen og etterstek i cirka 15 min. Er filetene veldig tykke, trenger de kanskje 20 minutter.
I mellomtiden kan du lage couscous.
Pynt med koriander og server med ris, quinoa, bulgur eller couscous – og mango i skiver.
#oppskrift #mat #middag #kylling #yoghurtkylling #mango
Nam! Det så godt ut!:)
Oi, dette så utrolig spennende ut! Jeg har lagt ut en kyllingrett i dag jeg også; kylling med honning! Ta gjerne en titt 🙂
Caroline: Det så deilig ut!:)
Vilde: Ja, og ganske sunt også.;-)
dette så spennende ut😊 skal prøve det ut jeg også 👍
Hva kan man bytte ut skinken med?
Selma: Hei! Du kan droppe den (hvis du tenker på pasta med sitron – kommentaren din ligger på yoghurtkylling) – eventuelt bruke noe kyllingkjøtt i stedet. 🙂
Denne kyllingretten var skikkelig god! Jeg brukte litt mindre chili enn det som står, fordi det er småbarn i huset som ikke liker noe særlig sterk mat, men det ble helt supert for det! Nam Nam…
Jorunn: Ja, denne er jeg også veldig glad i. Funker overraskende bra med yoghurt!:)
Denne ble kjempegod! Kjæresten er glad i litt futt, så jeg brukte 3 chili 🙂 Yoghurten skilte seg litt, men NAM. Jeg putta mangoen oppi risen sammen med cashewnøtter og bladpersille. Denne blir garantert laget igjen. Takk for inspirerende blogg !
Kari: Tusen takk! Og god påske til dere begge.:)