Hverdagen har truffet med full styrke, og på kjøkkenet er jeg i gang med å finne nye, gode hverdagsmiddager til bloggen – og ikke minst oss selv.
Kylling er en råvare som er utrolig anvendelig, og som også kan være utrolig kjedelig. Særlig den tørre varianten.
Men følger du denne oppskriften for en garantert saftig filet, og lager et godt tilbehør – som f.eks. denne quinoaen med avokado- og yoghurtdressing – så er kylling et festmåltid!
Nok til 3-4 stk
Kyllingen trenger en halvtime i ovnen
Quinoa lager du på 15 minutter.
Dette trenger du
3-4 kyllingfilerer
gjerne litt balsamico-glaze, eller tørket krydder som timian eller oregano
olivenolje
120 gram quinoa
sitron
1 gul paprika
sukkererter
røde sherrytomater
salt og pepper
dressing
2 dl yoghurt naturelle
1 avokado
1/2 lime
1 fedd hvitløk
noen dråper tabasco
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Pensle formen med olivenolje, ha i filetene, og ha gjerne litt glaze, salt og pepper. Har du ikke glaze, kan du f.eks.bruke noe tørkede urter.
Pensle et bakeark med olje, og pakk det rundt og oppå filetene. (Med den oljete siden ned)
Stek midt i ovnen i 30 minutter. Veldig tykke fileter trenger litt mer tid.
Kok quinoa etter anvisning på pakka.
Bland den ferdigkokte quinoaen med biter av sherrytomat, sukkererter og paprika. Drypp litt sitron over.
Lag dressing av å mose en avokado og blande den med yoghurt, saften fra en halv lime, 1 fedd revet hvitløk og noen dråper tabasco.
Saftig, sunt og veeeldig godt!
#kylling #quinoa #avokadodressing #hverdagsmat