Denne er også kjent under navnet Butter Chicken, men hos meg er den bare kjent som den utrolige, fantastiske indiske kyllinggryta.
Det er en av de rettene hvor det er vanskelig å få bildet til å yte maten rettferdighet, for det er ikke så lett å se at den tykke, brune sausen har en så fyldig, nøtteaktig og deilig smak.
Indisk mat kan være kjempesterk, men mest av alt er den veldig smaksrik. Også uten å være så sterk. Sånn som denne. Den er bare så god!! Jeg tror nok dette er min indiske favoritt.
Noen oppskrifter bruker mindre av det tørre krydderet, mer av det friske, og lar kyllingen marinere i noen timer eller over natta. Dette er en raskere versjon som du kan lage på 30 minutter.
Ikke la deg skremme av den lange ingredienslista. Det meste er krydder.
Enkelt sagt får kyllingen følge av løk, vårløk og hvitløk i en tomatsaus med cashewnøtter, fløte og yoghurt. Ikke særlig avansert altså. Men så kommer alt det gode krydderet og gir gryta den fantastiske rike, indiske smaken.
Ris passer fint til denne, og masse fersk koriander over er prikken over i’en. Nan-brød er også veldig godt til, eller annet godt brød.
Og vil du ha muligheten til å lage en praktisk handleliste på smarttelefonen din, og til å bruke mobilen som kokebok – kan du laste ned matappen min. Der finner du denne og over 150 andre gode retter.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter.
Dette trenger du
4 stk kyllingfileter
1 bunt vårløk
1 løk
4 fedd hvitløk
2 ss tomatpure rause skjeer
1 boks hakket tomat 400 ml naturelle
1 dl fløte
1/2 dl yoghurt naturelle
4 ss smør
1,5 dl cashewnøtter naturelle
4 ts sitronsaft fra en ordentlig sitron – ikke flaske…
Krydder
4 ts garam masala indisk krydder, fås kjøpt i innvandrersjappe eller dagligvarebutikk med godt utvalg
1 ts ingefær
2 ts chilipulver
2 ts spisskummin
1/2 ts kajennepepper
1 ts salt
1/4 ts pepper
2 laurbærblader
nøytral matolje eller smør
Slik gjør du
Klipp/skjær kyllingen i fine spisebiter, og sett på ris.
Brun kyllingen i olje eller smør på middels høy varme i stekepanna. La den få litt fin stekeskorpe her og der.
Skru ned varmen og etterstek i fem minutter sammen med 2 ts garam masala og 1/2 ts kajennepepper.
Sett til side.
Kutt løk og vårløk. Stek på middels varme i en romslig gryte til det blir mykt.
Rør inn smør og sitronsaft.
Rør også inn to teskjeer garam masala, ingefær, chilipulver, spisskummin, salt, pepper og laurbærblader.
Riv hvitløken fint på et rivjern rett i gryta. Kok og rør i et minutts tid.
Kjør cashewnøttene til smuler i en stavmikser e.l.
Ha tomatpure og hakket tomat i gryta. Kok et minutt.
Ha i fløte, yoghurt og cashewsmulene. La småputre litt og ha i kylling.
Server når alt er gjennomvarmt, med masse fersk koriander, ris og gjerne litt nanbrød eller annet brød.
Husk at laurbærblader ikke skal spises, så hvis du finner de nede i der før du serverer, kan du godt fiske dem ut.
#kyllingmakhani #makhani #butterchicken #indisk #indiskmat #middag #oppskrift #kyllinggryte
Det så fantastisk godt ut! Må prøves 🙂
Fantastisk god! Tenkte at det ble to middager av denne, men vi klarte ikke å slutte å spise 😂
Marthe: Hehe – kjenner meg igjen! Den sausen, altså…:-)
Tina Markeseth: Anbefales på det varmeste.:-)
Ser veldig godt ut!
Miriam: Hiv deg på kjøkkenet – du kommer ikke til å angre.;-)
Gleder meg så til å servere denne i kveld!
Janne: åh! Ble det vellykket?:)