Yoghurtkylling

Jeg stadig på jakt etter sunne, gode middagsalternativer som alle i familien kan like. Dette er et slikt alternativ. Spesielt er mangotilbehøret her populært. Det er et utrolig deilig med mango det smaker sommer av – i stedet for noen litt bleke grønnsaker.

Er du i tvil om hav du skal mene om kylling og håndtering av kylling, kan du lese mer om dette her.

 

I oppskriften er det satt opp to chili, men chili-toleransen er veldig ulik fra familie til familie. Jeg bruker to til voksne, og 1/2 hvis det er barn involvert. Du kan skippe hele chilien også, for den saks skyld.

 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagbord, 30 minutter.

 

Dette trenger du

4 stk kyllingfilet, ca 600 gram
løk
plantemargarin
salt og pepper
300-350 gram gresk yoghurt eller matyoghurt
chili
3 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær
1 ss koriander + noe til pynt 
mango
couscous eller ris e.l. 

Slik gjør du

Sett på ris, hvis du vil bruke det ved siden av. Hvis du skal bruke couscous kan den vente til maten står i ovnen.

Sett på stekeovnen på 200 grader.

Grovhakk chili, hvitløk og ingefær

Ha det over i en stavmikser og tilsett yoghurt og koriander (spar litt til pynt) – kjør til en glatt pure.

Kutt opp løk i tynne skiver.

Varm plantemargarin i stekepanna og stek løken blank på middels lav varme.

Ta løken ut, og skru opp varmen litt. Brun kyllingfiletene godt på  begge sider, med salt og pepper.

Ha løk, kylling og yoghurtsausen i en ildfast form.

Sett i ovnen og etterstek i cirka 15 min. Er filetene veldig tykke, trenger de kanskje 20 minutter. 

I mellomtiden kan du lage couscous.

Pynt med koriander og server med ris, quinoa, bulgur eller couscous – og mango i skiver.

#oppskrift #mat #middag #kylling #yoghurtkylling #mango

Print

10 kommentarer

Siste innlegg