Barnøtter med rosmarin

Disse nøttene smakte jeg for første gang hos en venninne før jul i fjor. Og de har ligget å murret i underbevisstheten min siden. Så deilig med en litt annen type snacks!

Det er selvfølgelig den engelske dronningen (i matverdenen) Nigella Lawson, som har oppskriften. Hun kaller dem Barnøtter à la Union Sqare Café, etter noen lignende nøtter hun fikk i New York.

Så fra Manhattan via London, til Oslo og nå til Tvedestrand – her er de gode nøttene. 

Nok til 1/2 kg godis.

Fra kjøkkenbenk til julebord, 20 minutter.

Dette trenger du

500 gram usaltede og blandede nøtter. De som egner seg er: peanøtter, cashewnøtter, paranøtter, hasselnøtter, valnøtter, pecannøtter og hele mandler.
2 ss grovhakket frisk rosmarin
1/2 ts kajennepepper
2 ts brunt sukker
2 ts maldonsalt eller annet grovt havsalt
1 ss usaltet smør, smeltet

Slik gjør du

 

Sett stekeovnen på 180 grader. 

Legg nøttene du skal bruke utover på et bakepapir.

Nøttene skal stå i ovnen i ca 10 minutter når den er blitt varm.

I mellomtiden smelter du smør, og blander alt det andre i en bolle.

Når nøttene kommer ut av ovnen, blander du de godt med de andre ingrediensene.

Server med en gang, de er absolutt best når det fortsatt er litt varme igjen i nøtta.

 

#barnøtter #nøtter #snacks #barnøttermedrosmarin #julekos #julesnacks #nøttermedrosmarin #smårretter #oppskrift

 
 

Print

2 kommentarer
    1. NAM – jeg var også så heldig å smake disse hos en venninne før jul i fjor ;-)og skal helt klart lage disse igjen! Enkelt og imponerende godt 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg