Disse nøttene smakte jeg for første gang hos en venninne før jul i fjor. Og de har ligget å murret i underbevisstheten min siden. Så deilig med en litt annen type snacks!
Det er selvfølgelig den engelske dronningen (i matverdenen) Nigella Lawson, som har oppskriften. Hun kaller dem Barnøtter à la Union Sqare Café, etter noen lignende nøtter hun fikk i New York.
Så fra Manhattan via London, til Oslo og nå til Tvedestrand – her er de gode nøttene.
Nok til 1/2 kg godis.
Fra kjøkkenbenk til julebord, 20 minutter.
Dette trenger du
500 gram usaltede og blandede nøtter. De som egner seg er: peanøtter, cashewnøtter, paranøtter, hasselnøtter, valnøtter, pecannøtter og hele mandler.
2 ss grovhakket frisk rosmarin
1/2 ts kajennepepper
2 ts brunt sukker
2 ts maldonsalt eller annet grovt havsalt
1 ss usaltet smør, smeltet
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg nøttene du skal bruke utover på et bakepapir.
Nøttene skal stå i ovnen i ca 10 minutter når den er blitt varm.
I mellomtiden smelter du smør, og blander alt det andre i en bolle.
Når nøttene kommer ut av ovnen, blander du de godt med de andre ingrediensene.
Server med en gang, de er absolutt best når det fortsatt er litt varme igjen i nøtta.
#barnøtter #nøtter #snacks #barnøttermedrosmarin #julekos #julesnacks #nøttermedrosmarin #smårretter #oppskrift
NAM – jeg var også så heldig å smake disse hos en venninne før jul i fjor ;-)og skal helt klart lage disse igjen! Enkelt og imponerende godt 🙂
Kari: Det var deg som satt der ja!:-D
Buy Legit Accutane Propecia Gratis [url=http://cialibuy.com]Buy Cialis[/url] Cheap Cialis 20 Mg Discount Pharmacy Cialis