Eton mess

Eton college i England er kjent som kostskolen som har utdannet 19 engelske statsministere, en rekke overklassegutter, og ikke minst prinsene William og Harry.

Slike skoler - som landet for øvrig - er svært tradisjonsrike, og en av de mange litt mindre høytidelige tradisjonene er å at de under den årlige cricket-matchen mellom guttene fra Eton College og elevene ved Harrow School serverer denne desserten som kalles Eton Mess. Dette var visstnok også en del av nattmaten da Harry arrangerte nachspielet etter at William og Kate giftet seg.

Det er litt ulike historier rundt hvordan denne tradisjonelle engelske desserten ble til, men jeg liker best å tro at det var kostskoleguttenes oppfinnelse - en natt på kjøkkenet.

Uansett - dette er grusomt godt! Men kanskje ikke den peneste desserten å sette på bordet, derav navnet mess (rot).

Er du skikkelig flink kan du lage både marengs og vaniljekrem fra bunnen av  - eller kjøpe begge deler på butikken. Superenkelt! Knus noen marengs, pisk krem, bland med litt vaniljekrem/vaniljesaus og ha jordbær på toppen.

 

Nok til 4.

Hvis du går for kjøpemarengs og kjøpevaniljekrem tar dette deg 10 minutter å lage.

Du kan også bruke bringebær eller f.eks. melon i denne.

Dette trenger du

1 kurv jordbær
1 kartong kremfløte (3 dl)
1 pose pikekyss (100 gram)
1/2- 2/3 kartong med vaniljekrem (ca 300 ml), eventuelt litt vaniljesaus, men da blir kremen litt løsere.

Slik gjør du

Dette trenger du.

Rens jordbær og del i to.

 

Stivpisk kremfløten. Bland inn så mye vaniljekrem du vil ha. F.eks. 3 dl. (Du kan også lage denne med bare pisket kremfløte.)

Her har jeg brukt vaniljesaus, og da har jeg bare blandet inn cirka 1 1/2 dl.

Bruk knyttneven og knus en pose med pikekyss mens de er i posen. Det kan godt være litt store biter innimellom.

Legg desserten lagvis med knuste marengs, krem-miksen og jordbær i en stor bolle...



... eller lag den i porsjonsstørrelser i dessertskåler eller glass. 

Cheers!

#etonmess #eton #dessert #jordbær #marengs #krem #vaniljekrem #oppskrift #mat

Én kommentar