hits

Hummersandwich

Nå har det vært en måned med hummerfiske her i Tvedestrand. I helgen satte cowboyen strek, og teinene ble tatt opp for denne gang. Fangsten ble tre hummer, to mer enn hva jeg håper på hvert år. For jeg håper bare på en - alt utover det er å anse som bonus.

Det er stas hvis vi kan ha det ene hummermåltidet om  høsten, cowboyen og jeg, men hummer tatt uti havet her vi bor.

Og har du bare en hummer, kan du f.eks lage noen deilige hummersandwicher på dette viset:

      

Nok til 2 sandwicher

Dette trenger du

1 kokt hummer på ca. 600-800 gram
4 ss majones
1 ss presset sitron
1/2 stangselleri i biter
1/2 ss hakket vårløk
1/2 ss hakket persille
salt
pepper
2 store fluffy pølsebrød
2-3 ss smør

Slik gjør du

Rens hummeren og skjær kjøttet i store biter. Bland sitron  med litt (ca 1 ss) av majonesen og vend hummerbitene i den.

Bland resten av majonesen med selleri, vårløk og persille.

Skjær en syltynn skive av skorpen på den begge sider av pølsebrødet. Smelt smøret i en stekepanne og stek brødet lett på begge sider, slik at det blir gyllent og smøret trekker godt inn.

Del brødet nesten igjennom, fyll i majones- og grønnsaksblandingen først og topp deretter med hummeren. Krydre med salt og pepper.

Etter måltidet er det bare å glede seg til neste år igjen!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google Play



Følg @sirfoss på instagram




Følg @sirfos på twitter