Svensk blomkål

Denne retten er både billig og rask. Jeg fant den på en blogg i fra nabolandet – kalt Pickipicki. (bloggen altså – ikke retten). Retten hos pickipicki kalles Snabba Blomkålretten – her har den blitt til Svensk blomkål.

Dropper du bacon, kan du godt bruke blomkålen som tilbehør til f.eks. fiskepinner, koteletter eller noe annet moro også.

Du finner selvsagt denne og mange andre middagsretter på min matapp. En hjelpende hånd (app) for alle som klør seg i hodet hver ettermiddag og lurer på hva de skal spise til middag.    

Nok til 3-4 personer.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord cirka 15 minutter.

Du kan bruke den kremosten du vil, men jeg syns det funker bra med f.eks. Philadelphia med hvitløk og urter.

Dette trenger du  

2 blomkål
1 kremost (200 gram)
1 pk bacon (eventuelt flesk), 100-200 gram
finrevet skall fra 1/2 – 1 sitron
fersk timian (om du har)
pepper

Slik gjør du


Klipp bacon i biter. Sett stekeovnen på full guffe, og legg bitene utover på et bakepapir. (Eller legg skivene hele på bakepapiret, og klipp baconet i smått etter at det er stekt.)

Sett dette midt i ovnen med en gang. Pass på! Når ovnen blir varm, tar det ikke mange minutter før baconet blir sprøtt.

Del blomkålene i mindre buketter, og kok dem i lettsaltet vann i 6-7 miutter.   

Hell av vannet, og mos bukettene (eller bruk stavmikser – mer effektivt) med en potetstamper sammen med kremosten.

Topp med sprøtt bacon, litt fersk timian, finrevet sitronskall og svart pepper.   

Superraskt og supergodt!   

 

#oppskrift #mat #middag #svenskblomkål #blomkål #hverdagsmat #hverdagsmiddag 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

One thought on “Svensk blomkål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top