Flesk og duppe er en tradisjonsrik norsk rett, som består av stekt flesk og duppe (hvit saus), med potet, gulrot og kålrotstappe til.
Her har retten blitt til mesk og duppe. Jeg har laget en ekstra hverdagslig vri på retten – og brukt 1 boks picnicskinke skåret i terninger og brunet i stekepanna, før de havnet i den hvite sausen.
Potetene droppet jeg – litt vanlig potet eller søtpotet i en rikelig porsjon med kålrotstappe gjør nytten som tilbehør sammen med gulrot.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter.
Dette trenger du
1 boks picnicskinke
2 ss hvetemel
2 ss plantemargarin
4 dl lettmelk
gulrot
1-2 kålrot
3-4 poteter (eventuelt 1 stor søtpotet i stedet eller i tillegg)
3 ss plantemargarin
1/2 dl lettmelk (eventuelt fløte eller creme fraiche)
salt og pepper
Slik gjør du
Sett først på vann til gulrot og vann til kålrotstappe. (Eventuelt til potet også, hvis du vil ha det ved siden av.)
Skrell og skjær kålrot og potet (eventuelt søtpotet) i terninger på størrelse med små fyrstikkesker. Cirka.
Dette skal koke i 20 minutter.
Gulrot kan du også dele i litt mindre biter, denne skal også koke i ca 20 minutter.
Lag hvit saus av plantemargarin, hvetemel og melk. Finn frem det du trenger før du begynner. Trikset med sausen er å passe godt på den, så det er greit å ha alt tilgjengelig på benken når du begynner.
(Hvis du syns det er vanskelig å lage hvit saus, er et gammelt husmortriks å varme melken først – da klumper den seg ikke så lett.)
Smelt to rause spiseskjeer med plantemargarin i en liten kjele på middels lav varme. Så fort det er smeltet har du i to rause skjeer med hvetemel.
Pisk det du klarer til en fin, gul grøt.
Begynn med en gang å spe på med litt og litt melk. Pisk så det er en jevn saus mellom hver gang. Ha f.eks. 1 dl i av gangen, slik at du sper i fire omganger.
Salte og pepre sausen litt. (Noen syns det er godt med litt revet muskat i sausen, eller 1 ts worcestersaus.)
Åpne en boks med skinke, og skrap av geleen.
Skjær i skiver før du skjærer skivene i terninger.
Brun terningene lett i stekepanna på middels varme. La de få litt brun stekeskorpe her og der.
Hell av vannet på kålrot- og potetbitene. Bruk en potetstamper, eller gjerne stavmikser, og mos sammen med 3 ss plantemargarin og 1/2 dl melk. (Eller fløte/creme fraiche). Spe på med mere hvis stappa trenger det.
Da er det bare å meske seg.
#meskogduppe #fleskogduppe #middag #hverdagsmiddag #hverdagsmat #oppskrift #mat
Vademecum 1 Mg Propecia Priligy Combined With Cialis Sinus Infection Treatment Amoxicillin Dosage [url=http://levipill.com]filitra vardenafil tablets[/url] Pages Jaunes Levitra Kamagra Aus Deutschland Bestellen Kamagra Cream