Koteletter i potet -og tomatform

Dette er en fantastisk tretrinns kotelett-rakett, som kan lages både til hverdags og fest.

1. Først ryker potetene inn i ovnen.

2. Etter litt hiver du noen brunede koteletter og ost inn sammen med potetene.

3. Og etter en liten stund topper du med tomatene.

Og det er stort sett det. Du kan variere med ulike typer urter og ulike typer ost – eller droppe en eller begge deler hvis du vil. Veldig lettvint, og veldig godt!

Disse og mye annet godt finner du også på matappen min. 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 30 minutter.

Jeg spiser dette uten saus, men har du noen sausehoder i nærheten kan du f.eks lage en fraiche juksesaus ved siden av. Det gjør du ved å varme opp et beger creme fraiche i en liten gryte, har oppi en halv buljongterning (grønnsak eller kjøtt) eller 1 ts kjøttbuljongpulver. Du kan også ha noen dråper sukkerkulør i hvis du vil. Når buljongpulveret er blandet ut er sausen ferdig.

Dette trenger du

1 kg amandinepoteter (eller andre småpoteter som kan spises med skallet på)
4 svinekoteletter
1 pakke sherrytomater
2-3 ss olivenolje eller annen nøytral matolje
2 ss finhakket rosmarin eller annen type urter, f.eks.basilikum, persille eller timian
1-2 ss grovt havsalt 
pepper
litt revet ost f.eks. cheddar
1 beger creme fraiche hvis du vil ha en fraiche juksesaus ved siden av   

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær potetene i fire deler, så du får fine potetbåter.

Legg i en ovnsform med bakepapir. Dryss over havsalt og hakkede urter. Ringle over olje, og sett i ovnen selv om den ikke er blitt ordentlig varm ennå.

Brun kotelettene raskt på middels høy varme i stekepanna. Brun på begge sider, med litt salt og pepper. De skal få litt stekeskorpe, ingen liker grå koteletter.

Ta ut formen, snu og vend litt potetene og rydd plass i midten til kotelettene. Dryss litt revet ost oppå.


 
Etter 10 minutter tar du formen ut og legger sherrytomater her og der. La formen stå i 10 minutter til, og så er det middag.

Dette er skikkelig, skikkelig langt unna kjedelige koteletter.

#oppskrift #mat #middag #koteletter #svinekoteletter

 

 

  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg