Laks i rømmeform

Dette er kanskje ikke den peneste fisken du setter på bordet. Men som en sa til meg en gang på slutten av 80-tallet: Du har kanskje ikke det fineste karosseriet, men du har en veldig god motor. Jeg tror det var ment som et kompliment. Selv om det  kanskje ikke er det du vil høre i tenåra.:) 

Denne enkle fiskeretten er i hvert fall hentet fra Gunda Djupviks kokebok Smalhans. Kokeboka er veldig fin for de som ønsker tips og råd om matlaging i trange tider. Både planlegging, innkjøp og selvfølgelig oppskrifter.Hun har også en fin blogg som heter altgodt. 

Jeg har en ambisjon for min egen familie om å spise fisk helst to ganger i uka, men i hvert fall minst en, og dette er en veldig kjapp, god og rimelig måte å oppfylle deler av den ambisjonen på. 

Skikkelig bra hverlakskost, er dette.

Denne hverdagshelten og mange andre hverdagshelter finner du også på min matapp. En god venn i middagsnøden. Appen finner du i AppStore eller på Google Play

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Du kan fint bytte ut rømmen med creme fraiche.

Jeg blander inn en teskje hvitvinsekstrakt i buljongen. Det får du kjøpt i butikker med ekstra godt utvalg, f.eks. Meny. En liten flaske inneholder ekstrakt av 5 flasker vin. En genial ingrediens, syns jeg. Den koster en rundt 80-lapp, men til gjengjeld varer den veldig lenge.   

Dette trenger du

1 pk frossen lapskausblanding, 800 gram
1 pk laksefilet uten skinn og bein 400-500 gram
2,5 dl vann
1 ts hvitvinsekstrakt hvis du har
1 fiske- eller grønnsaksbuljongterning eller fondcup 
1 beger seterrømme eller creme fraiche
1 ts dill eller 1 ss fersk dill
salt
pepper 

 Slik gjør du

Sett ovnen på 225 grader.

Ha lapskausblandingen i en ildfast form, hell over vann blandet ut med buljong, og eventuelt hvitvinsekstrakt.

Strø over dill og pepper og sett den inn med en gang – selv om ovnen ikke er blitt ordentlig varm ennå. 

Slik ser Vinichef-flasken ut. Den kommer i både rødvin og hvitvin.


 

Brun laksefiletene raskt i stekepanna på middels varme. Brun dem  på begge sider, men ikke la dem bli helt gjennomstekte. Salt og pepre.  

Ta ut  formen, og dytt rømmeklatter ned i formen her og der. Bland litt og legg på fisken.

La stå i ca 15 minutter til, til alt er gjennomvarmt og det putrer godt rundt fisken.

Gressløk eller dill er både pent og smaker godt.:)  

#oppskrift #mat #middag #fisk #laks #rømmeform

6 kommentarer
    1. Kan jeg bruke noe annet enn hvitvinsekstrakt for å få smak? Eller gir den ikke så mye smak uansett? Hva med soyasaus…?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg