Laks med pesto

Jeg elsker pesto. Før skulle det være pesto på nesten alt – og mange gikk litt lei av pestoen. Ikke jeg.

Jeg bruker fortsatt mye pesto, og når jeg har laget et glass varer det aldri mer en en dag eller så hjemme hos oss. Bruker jeg det ikke til middag eller salat, rister jeg brødskiver og bruker det som pålegg.

Oppskrift på pesto finner du her.

Du kan selvfølgelig kjøpe et glass også, hvis du ikke er inspirert nok til å lage selv. Men jeg anbefaler varmt et forsøk.:-)

Her er pestoen brukt på fersk laks. NAM! Du kan bruke både pasta, potet eller ris som tilbehør.

Denne gangen har jeg brukt ovnsbakte poteter med sitron. Det tar litt lenger tid enn jeg foretrekker til hverdags, men til gjengjeld lager de seg selv i ovnen. Sherrytomatene hiver jeg med i formen de 10 siste minuttene, så er tilbehøret klart.

Denne oppskriften pluss over 150 andre oppskrifter finner du også på min matapp – tilgjengelig i App Store og på Google Play.  


 

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 20-25 minutter, med ovnsbakte poteter må du doble tiden.

Dette trenger du

4 laksefileter uten skinn og bein – slår du på stortromma kan du kjøpe salmalaks
pesto
pinjekjerner
sherrytomater
partypoteter som amandine eller lignenede, eller pasta eller ris
havsalt
1 sitron
friske urter som basilikum e.l.
olivenolje

Slik gjør du

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ha potetene i en ildfast form, og ha rikelig med olivenolje, grovt havsalt og friske urter over. Jeg bruker ca 1/2 – 1 dl olivenolje til en kilo poteter, og 1-2 ss grovt havsalt. Skjær en sitron i skiver og ha innimellom potetene. Sett i ovnen med en gang, selv om den ikke har blitt ordentlig varm ennå. 

Potetene kan stå midt i ovnen i ca 45 minutter fra du setter dem inn.

Brun laksen raskt på begge sider i stekepanna. Salte og pepre litt. Ikke stek fisken igjennom.

Legg fiskefiletene i en ildfast form. Pensle med pesto, og strø litt pinjekjerner over. Stek i 10-20 minutter (under potetene), avhengig av om du har brukt opptint laks, eller f.eks. salmalaks. Salma trenger bare 5-10 minutter.

 

Potetene ser omtrent slik ut etter 45 minutter.

Sherrytomater er også godt ved siden av. De kan du enten ha sammen med potetene de 10 siste minuttene, eller surre de i stekepanna med et ørlite dryss sukker, salt og pepper til de blir myke og begynner å sprekke.

God middag!

 

#oppskrift #mat #middag #pesto #laks #fisk #ovnsbaktlaks #laksmedpesto #hverdagsmat #festmat

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

3 thoughts on “Laks med pesto

  1. åh, det så godt ut. Skulle så ønske att jeg likte fisk under graviditeten – men jeg får det rett og slett ikke ned. Håper det gir seg når lille er ute:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top