Laks med pesto

Jeg elsker pesto. Før skulle det være pesto på nesten alt – og mange gikk litt lei av pestoen. Ikke jeg.

Jeg bruker fortsatt mye pesto, og når jeg har laget et glass varer det aldri mer en en dag eller så hjemme hos oss. Bruker jeg det ikke til middag eller salat, rister jeg brødskiver og bruker det som pålegg.

Oppskrift på pesto finner du her.

Du kan selvfølgelig kjøpe et glass også, hvis du ikke er inspirert nok til å lage selv. Men jeg anbefaler varmt et forsøk.:-)

Her er pestoen brukt på fersk laks. NAM! Du kan bruke både pasta, potet eller ris som tilbehør.

Denne gangen har jeg brukt ovnsbakte poteter med sitron. Det tar litt lenger tid enn jeg foretrekker til hverdags, men til gjengjeld lager de seg selv i ovnen. Sherrytomatene hiver jeg med i formen de 10 siste minuttene, så er tilbehøret klart.

Denne oppskriften pluss over 150 andre oppskrifter finner du også på min matapp – tilgjengelig i App Store og på Google Play.  


 

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 20-25 minutter, med ovnsbakte poteter må du doble tiden.

Dette trenger du

4 laksefileter uten skinn og bein – slår du på stortromma kan du kjøpe salmalaks
pesto
pinjekjerner
sherrytomater
partypoteter som amandine eller lignenede, eller pasta eller ris
havsalt
1 sitron
friske urter som basilikum e.l.
olivenolje

Slik gjør du

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ha potetene i en ildfast form, og ha rikelig med olivenolje, grovt havsalt og friske urter over. Jeg bruker ca 1/2 – 1 dl olivenolje til en kilo poteter, og 1-2 ss grovt havsalt. Skjær en sitron i skiver og ha innimellom potetene. Sett i ovnen med en gang, selv om den ikke har blitt ordentlig varm ennå. 

Potetene kan stå midt i ovnen i ca 45 minutter fra du setter dem inn.

Brun laksen raskt på begge sider i stekepanna. Salte og pepre litt. Ikke stek fisken igjennom.

Legg fiskefiletene i en ildfast form. Pensle med pesto, og strø litt pinjekjerner over. Stek i 10-20 minutter (under potetene), avhengig av om du har brukt opptint laks, eller f.eks. salmalaks. Salma trenger bare 5-10 minutter.

 

Potetene ser omtrent slik ut etter 45 minutter.

Sherrytomater er også godt ved siden av. De kan du enten ha sammen med potetene de 10 siste minuttene, eller surre de i stekepanna med et ørlite dryss sukker, salt og pepper til de blir myke og begynner å sprekke.

God middag!

 

#oppskrift #mat #middag #pesto #laks #fisk #ovnsbaktlaks #laksmedpesto #hverdagsmat #festmat

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg