Jeg er veldig glad i å lage mat. Nesten hver eneste dag.
Men av og til trenger jeg en kjøkkenpause, og vil gjerne bli servert middag for en gangs skyld.
Da tar cowboyen ansvar, og tryller frem den beste tomatbaserte spagettisausen jeg vet om.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.
I motsetning til meg trenger ikke cowboyen å følge oppskrift. Han bare tar litt av ditt og litt av datt, men dette er sånn cirka det han bruker av ditt og datt.
Dette trenger du
400 gram kjøttdeig
0-8 fedd hvitløk vi elsker hvitløk – her er det opp til deg hvor mye du vil ha
3 bokser hakket tomat
2 ss tomatpure
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ss olivenolje
spagetti
revet ost eller parmesan
Slik gjør du
Sett på lettsaltet vann til pasta, og stekepanna på middels høy varme til kjøttdeigen.
Hiv hakket tomat og tomatpure i en kjele, og sett den også på middels høy varme.
Riv hvitløksfeddene fint rett i sausen også.
Brun kjøttdeig med salt og pepper. Ikke ha så mye kjøttdeig i stekepanna på en gang, da blir den kokt i stedet for stekt. Ca 200 gram av gangen er fint.
Ha kjøttdeigen oppi sausen.
Ha krydder i sausen.
Olivenolje og sukker også.
Når alt er oppi trenger sausen ikke putre mer enn 5-10 minutter.
Når spagettien er ferdig er det bare å nyte. Server gjerne med revet parmesan eller gulost.
#oppskrift #mat #middag #spagetti #kjøttsaus #bolognese #pasta
Åå, så deilig dette så ut! Og helt genialt med tomatpuré på tube! Det har jeg ikke sett før 🙂
Marte Hopstad: Nei, tomatpureen oppdaget jeg for ikke så lenge siden selv. Den er veldig smart!
mvh
Siri