Løksuppe

Løksuppe er kanskje en av de enkleste og billigste rettene du kan lage.  

Denne oppskriften krever litt tid, men innsatsen er verdt det. Det betyr ikke at det er vanskelig, den skal bare koke en stund. Da får den en nydelig, mild og rund smak.

Men selv om dette er mat som er tilpasset en slunken lommebok  – er det ingenting i veien for å invitere gjester på dette. Her er det ingen sammenheng mellom pris og smak. Det smaker utrolig godt!   

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time og 10 minutter.

Dette trenger du

2 ss smør
2-3 ss olivenolje
6 fedd hvitløk
10 mellomstore løk, gjerne en miks av vanlig gul løk, rødløk, skalottløk og purre. Eller du kan bruke bare vanlig gul løk.
salt
pepper
litt timian hvis du har 
2 liter buljong, grønnsak-, kylling- eller oksebuljong.(1 terning per 5 dl vann)
8 halve brødskiver
200 gram revet ost, f.eks. cheddar eller gryere – eller helt vanlig gulost.
worcestersaus, hvis du har

Slik gjør du

Skrell og skjær løk og hvitløk i biter, og la surre i en romslig kjele i olje og smør i cirka 50 minutter. Bruk middels varme.

Ha på lokk med en liten “gløtt” den første halvtimen, så tar du det av.

Salt og pepre løken underveis.

Rør nå og da.

Etter 50 minutter har du i buljongen, og lar det koke i 10 minutter. (Sammen med litt timian hvis du har, 1 ts tørr eller noen kvister fersk)   

Toast brødskivene i brødrister eller i ovn.

Ha løksuppen i ildfaste boller.

Ha ristet brød i suppebollene.

Ha en neve ost over skiva, og gjerne noen dråper worcestersaus hvis du har.

Grill i ovn til osten smelter og får farge. Det tar ikke mange minuttene.

Ser ikke dette godt ut, kanskje?

 

#løksuppe #suppe #matpåbudsjett #godsuppe #billigsuppe
 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg