Pesto

Du er faktisk bare ni minutter unna en bit av den italienske himmelen. Den irrgrønne basilikumsausen Pesto kan brukes til mye rart. Bruk den sammen med pastasalat, smør den over fiskefileter eller ha den på ristet brød som pålegg. For eksempel. Hvis du er litt fysen. Du kan også blande pesto med litt gresk yoghurt og bruke sammen med revet kylling som kyllingsalat, eller sammen med creme fraiche som en mildere dip/saus.

Vil du heller ha rød pesto? Bland i litt soltørkede tomater og litt ekstra olje i tillegg. Den blir egentlig mer brun enn rød når den er hjemmelaget, for all den grønne basilikumen slår knock-out på tomatene.

Det er viktig å bruke god olivenolje, så pestoen ikke smaker beskt. Noen syns man skal spise pesto med en gang den er ferdiglaget, jeg syns den bare blir bedre av et døgn i kjøleskapet, så smakene får satt seg litt. Den holder uansett i ca en uke.

Dette trenger du til et glass

1 bunt basilikum
2 ss pinjekjerner
3 fedd hvitløk
50 gram parmesan
1, 25 dl olivenolje
litt salt f.eks. en kvart teskje

Slik gjør du

Plukk så mange blader du kan av basilikumplanten, skjær parmesanen i litt mindre biter og ta av skallet på hvitløksfeddene.

Hiv alt sammen i stavmikser eller  blender sammen med olivenolje, pinjekjerner og salt. La stavmikseren dure og gå i et minutt eller så på full guffe. Stopp og skrap ned alt fra kantene så det blir godt mikset før du kjører på noen sekunder til.


Ferdig!

#oppskrift #mat #pesto #parmesan #basilikum #tilbehør #italiensksaus #basilikum #parmesan #pinjekjerner

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

4 thoughts on “Pesto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top