Jamies kjøttrøre

Jeg lar meg imponere når jeg ser Jamie Oliver kokkelere på TV – hvem gjør vel ikke det – han er et åpenbart naturtalent.

Derfor har jeg også kjøpt Jamies kokebok “Jamie på 30 minutter.”

Men det er lett å bli deppa når du begynner å lese oppskriftene. Risotto med sopp for eksempel. Der skal det være både tørket steinsopp, blandet frisk sopp som kastanje-østers- og chiitake. Pluss litt babyspinat i salaten. Da blir det veldig tydelig at vi bor i to forskjellige land, men litt ulikt utvalg i de ordinære dagligvareforretningene.

Men noen av oppskriftene funker her også, og noen er det lett å tilpasse. Som denne kjøttrøren.

Tilsynelatende en helt standard, grei hverdagsmiddag som ikke er spesielt spennende – men de fem spiseskjeene med worcestersaus gjør hele forskjellen. Den blir ikke så hot – men den smaker utrolig godt!

Cowboyen hevet øyenbrynene, og sønnen utbrøt: Dette var god mat, mamma! Det er guttemat! (Uten at jeg helt har klart å få klarhet i hva jentemat er.) Full pott på en vanlig hverdag dette, altså. Enkelt, godt og kjapt. Jippi!

Vi spiser denne med salat, brød eller ris til (vi er en skikkelig risfamilie), men her er de bare å boltre seg med poteter, quinoa, couscous, bulgur eller hva du måtte ønske.

Denne og mange andre gode hverdagsretter finner du på min matapp. Den kan du bruke både som kokebok og handleliste, og den finnes i AppStore og på Google Play.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord: 20-30 minutter.

Dette trenger du

400 gram karbonadedeig
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts timian
2 gulrøtter
3 stilker stangselleri
1 rødløk
2 hvitløksfedd
5 spiseskjeer worcestersaus
plantemargarin/matolje til steking

Slik gjør du

Sett på ris,potet eller hva du vil ha ved siden av.

Brun karbonadedeigen på middels høy varme i stekepanna. Krydre med salt, pepper og timian.

Mens du bruner karbonadedeigen skjærer du selleristenger, gulrøtter og rødløken i fine, tynne skiver.

Så tynne du får til uten å skjære deg i fingrene.

Ha grønnsakene i stekepanna og skru ned varmen littegranne. Stek og snu og vend mye.

Etter et par minutter kan du ringle over de fem spiseskjeeene med worcestersaus, og rive hvitløksfeddene fint rett i panna.

Stek et par minutter til.

Det er tid for guttemat! (Og jentemat.:-))

#middag #oppskrift #mat #kjøttrøre #worcestersaus #jamieskjøttrøre #middagstips #hverdagsmat #hverdagsmiddag 

  

 

 

 

    

11 kommentarer

Siste innlegg