Jamies kjøttrøre

Jeg lar meg imponere når jeg ser Jamie Oliver kokkelere på TV – hvem gjør vel ikke det – han er et åpenbart naturtalent.

Derfor har jeg også kjøpt Jamies kokebok “Jamie på 30 minutter.”

Men det er lett å bli deppa når du begynner å lese oppskriftene. Risotto med sopp for eksempel. Der skal det være både tørket steinsopp, blandet frisk sopp som kastanje-østers- og chiitake. Pluss litt babyspinat i salaten. Da blir det veldig tydelig at vi bor i to forskjellige land, men litt ulikt utvalg i de ordinære dagligvareforretningene.

Men noen av oppskriftene funker her også, og noen er det lett å tilpasse. Som denne kjøttrøren.

Tilsynelatende en helt standard, grei hverdagsmiddag som ikke er spesielt spennende – men de fem spiseskjeene med worcestersaus gjør hele forskjellen. Den blir ikke så hot – men den smaker utrolig godt!

Cowboyen hevet øyenbrynene, og sønnen utbrøt: Dette var god mat, mamma! Det er guttemat! (Uten at jeg helt har klart å få klarhet i hva jentemat er.) Full pott på en vanlig hverdag dette, altså. Enkelt, godt og kjapt. Jippi!

Vi spiser denne med salat, brød eller ris til (vi er en skikkelig risfamilie), men her er de bare å boltre seg med poteter, quinoa, couscous, bulgur eller hva du måtte ønske.

Denne og mange andre gode hverdagsretter finner du på min matapp. Den kan du bruke både som kokebok og handleliste, og den finnes i AppStore og på Google Play.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord: 20-30 minutter.

Dette trenger du

400 gram karbonadedeig
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts timian
2 gulrøtter
3 stilker stangselleri
1 rødløk
2 hvitløksfedd
5 spiseskjeer worcestersaus
plantemargarin/matolje til steking

Slik gjør du

Sett på ris,potet eller hva du vil ha ved siden av.

Brun karbonadedeigen på middels høy varme i stekepanna. Krydre med salt, pepper og timian.

Mens du bruner karbonadedeigen skjærer du selleristenger, gulrøtter og rødløken i fine, tynne skiver.

Så tynne du får til uten å skjære deg i fingrene.

Ha grønnsakene i stekepanna og skru ned varmen littegranne. Stek og snu og vend mye.

Etter et par minutter kan du ringle over de fem spiseskjeeene med worcestersaus, og rive hvitløksfeddene fint rett i panna.

Stek et par minutter til.

Det er tid for guttemat! (Og jentemat.:-))

#middag #oppskrift #mat #kjøttrøre #worcestersaus #jamieskjøttrøre #middagstips #hverdagsmat #hverdagsmiddag 

  

 

 

 

    

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

11 thoughts on “Jamies kjøttrøre

  1. Studenten: tja, en kollega brukte litt mer worcestersaus, og det ble i sterkeste laget. Du kan eventuelt lage en juksesaus ved å varme opp litt creme fraiche, litt buljongpulver + noen dråper sukkerkulør = verdens raskeste brune saus. Mild og snill, og overdøver ikke smaken på maten.;-)

  2. Funka kjempebra med Creme Fraiche og litt buljong 😉 Vi hadde litt rester som jeg siden varmet opp med en litt skvett rødvin og en spiseskje Creme Fraiche

  3. Hei hei!
    Ville bare takke for alle gode tips og ideer jeg har fått fra bloggen din.
    Gleder meg til å følge deg videre å se hva som kommer☺
    Ta gjerne en tur innom min blogg en gang 😉
    Hilsen W.E ☺

  4. Hei Siri, noe forslag til noe annet worcestersaus? Den inneholder ansjos, passer dårlig for en med fiskeallergi, kan soyasaus brukes tro?

  5. Merethe: Hei! Ja, soyasaus – vanlig – eller den som heter tamari. Så kan du krydre med noen dråper tabasco hvis du vil ha litt mer sting.:) Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top