En av mine laksefavoritter!
Jøje meg for en enkel og deilig rett. Den er superrask å lage, og med smak av ferske urter, sitron og appelsin er den en fryd å spise.
Oppskriften finner du også på min matapp.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord 25 minutter.
Dette trenger du
4 stk laksefilet uten skinn og bein (eventuelt en salmafilet)
4 ss appelsinmarmelade
1 ts finrevet sitronskall
2 ss sitronsaft
2 ss appelsinsaft
1-2 ss finhakket ingefær
salt
pepper
quinoa eller ris, eller couscous
persille
basilikum
Slik gjør du
Sett på ris eller quinoa. Eventuelt vann til couscous.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland sammen marmelade, saft og skall fra sitron, og saften fra to båter med appelsin + ingefær, salt og pepper (1/2 ts av hver).
Fordel sitrusblandingen over fisken.
Sett den i stekeovnen, og stek den i ca 20 minutter. Er det salmalaks, kan du nesten halvere steketiden.
I mellomtiden skjærer du resten av appelsinbåtene i små biter, og hakker fersk persille og basilikum i smått. Bland appelsinbiter og urter i quionoaen/risen/couscousen når den er ferdig.
Ser ikke dette deilig ut?
#fisk #laks #sitruslaks #oppskrift #mat #middag
NAM såå deilig! denne må noteres ned .
Masse klemmer fra Prinsessen.blogg. no <3
prinsessen: nyt, nyt.:-D
Friskt og godt. Tommel opp!
Guri: Sitrussmaker er veldig deilig.:):)