Makaronigrateng med skinke og brokkoli

Dette er en hverdagshelt blant middager. Ikke den mest fancy – men den gjør så absolutt jobben.

Den er en stor hit hos barna (og også en hit hos mor –  som går og småspiser lunkne rester etterpå).

Alt-i-ett-former er dessuten så kjekke å både lage og sette på bordet.

Dette er dessuten den eneste retten hvor jeg bruker en boks med Picnic-skinke. Den passer perfekt her – billig er det også.

Oppskriften finner du selvsagt også på matappen min, der ligger den og mange andre oppskrifter med ingrediensliste som du kan lage om til handleliste, steg-for-steg-forklaring og mange andre nyttige funksjoner. 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30-40 minutter.

Dette trenger du

1 pk makaroni, 500 gram
1 boks picnic-skinke
2 ss plantemargarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
1 brokkoli
salt og pepper
100-200 gram revet ost

Eventuelt kan du bytte ut plantemargarin, hvetemel og melk med en pose hvit saus

Slik gjør du


 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Kok opp vann til makaroni.

Kok makaroni, hell av vannet.

Lag hvit saus ved å smelte margarin i en gryte på middels varme. Så fort margarinen har smeltet har du i hvetemelet og pisker som besatt så det blir en fin og jevn gul grøt. Spe på med melken litt etter litt til du har en fin hvit saus. Salte og pepre etter smak, og ha gjerne i en spiseskje dijonsennep hvis du har noe slikt stående.

Ha makaroni, brokkoli delt i fine buketter, skinke skåret i små biter (uten geleen) i formen.

Salte og pepre om du vil,  men husk at det er salt og pepper i sausen også. 

Hell over hvit saus, og strø ost på toppen.


 

Stek i 20 minutter midt i oven, til osten er gylden og fin.

#makaronigrateng #picnicskinke #brokkoli #hvitsaus #makaroni #ost #middag #oppskrift #hverdagsmiddag

 

Print

24 kommentarer
    1. Du behøver ikke lage hvit saus. Skyll makaronien i kaldt vann. Kok opp melk, litt sukker og smør. Ha makaronien oppi, og kok inn. Kan ha litt smøreost i også. Dette er favoritten i vår familie også. Varierer litt med grønnsakene i.

    2. Karen kismul: Hei! Godt tips! Det som er så fint med sånne retter er at alle kan lage sin egen favoritt. Det er mye som funker i en slik form. Mamma laget en vri med reker og kylling da jeg var liten – det var noe av det beste jeg fikk.:-)

    3. Er SÅ glad for sånne oppskrifter, som er helt uten egg! Eldstejenta mi er hyperalgergisk , og i sånne gode gratenger er d jo ofte egg 😉 Tusen takk for morgendagens middagstips 😀

    4. Hei,
      Takk for godt tips, dette må prøves! 🙂
      Selv pleier jeg å ha muskatnøtt og eggeplomme i hvitsausen når den kjølner litt ned, piske eggehviten og vende den inn i gratengrøra (makaroni,broccoli, skinke, ++ eller bare fisk) før hele sulamitten helles ned i formen. Gratengen blir veldig luftig og fin da. 🙂

    5. Endelig en ujålete matblogg med retter selv jeg kan lage- bloggen din er herved lagret(og mannen i huset jubler…siden det er stort sett han som lager mat!)
      Gleder meg til å prøve gratengen!!!
      Julie:)

    6. Julie: Hei! Ja jeg satser på middager selv de som ikke er så glad i å lage mat kan greie å få til. 🙂 Men det er jo også noe som heter at det enkle ofte er det beste – så enkel mat kan jo smake himla godt. Heldigvis!:-)

    7. Kjempeflott at du har bilder av alle ingrediensene du har med. Det hjelper for oss som ikke vet hva alt er /ser ut. Gleder oss til å prøve makaroni grateng i dag . Hvor legger du ut nye oppskrifter ?

    8. Bjørn Øivind: Hei! Jeg legger ut nye oppskrifter ca 3 ganger i uka på sirifossing.no. Hver søndag kommer det ny 5-dagersmeny. Du kan også følge meg på Facebook sirifossing/middagogmer. Håper dere liker gratengen.:)

    9. Denne var super god – tusen takk for en ny favoritt oppskrift som hele familien likte 🙂 Fin blogg du har, som jeg stadig titter innom for å finne gode og enkle oppskrifter 🙂

    10. Vi er så matleie begge to her i hus så i dag blir det for første gang denne til middag! 🙂 det blir veldig spennende! 😊

    11. Makaronigrateng er en absolutt favoritt her i huset også – og veldig lettvint. Skal forsøke med skinke, har bare brukt pølse. For å variere litt bytter jeg ut hvit saus med tomatsuppe (litt mindre vann enn det står på posen) – og gjerne en skvett fløte i 🙂 Mangler jeg ost i kjøleskapet tar jeg brødsmuler oppå

    12. Elisabeth: Ja, grateng er utrolig smart og god mat! Har man laget det noen ganger er det lett å variere litt a la man tager haver. Brødsmuler blandet med litt parmesansmuler er også godt.;-)

    13. God oppskrift! Dersom man vil lage den litt mer voksenvennlig, så tar jeg i fennikel, løk, parmesan i sausen, og noen flere krydder. Jeg strør på Fersk basilikum etterpå, og serverer med hvitløksbrød og salat.

    14. Denne lager vi også, men istedenfor 500g makaroni bruker vi 2,5 dl, og i tillegg til ingrediensene dine tilsetter vi et par egg i den hvite sausen (når den avkjøles) Det gir en ekstra god smak, og en grateng som er fast og fin 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg