En dessertperle – Perle de Lait

Yoghurt er melkeproduktenes potet. Den kan brukes til alt.

Jeg er vokst opp med en mor som stadig spiste sviskeyoghurt, og kunne ikke for mitt bare liv forstå hvorfor vi ikke kunne kjøpe flere yoghurt med jordbær eller andre bær vi barna likte. Sviske var liksom ikke tingen på barneskolen. Siden har jeg adoptert samme vanen – riktignok ikke med sviskesmak – men jeg har alltid yoghurt i kjøleskapet. Det er et utrolig kjapt, enkelt og greit mellommåltid.

Etter hvert som interessen for matlaging har økt, bruker jeg mer og mer yoghurt i middagsretter også. For eksempel en frisk sitronyoghurt som tilbehør til disse fiskepinnene, eller en yoghurtmarinade til denne sunne kyllingen. Inderne bruker også mye yoghurt i sin matlaging, og i denne fantastiske Mulligatawny-suppa ville det vært et naturlig valg for en inder.

Yoghurt kan også fungere eksepsjonelt bra som dessert. Grekerne bruker for eksempel yoghurt sammen med ulike typer melon, men en deilig splæsj av honning oppå.

Men alt er som kjent finere på fransk – og nå har Yoplait lansert sin populære Perle de Lait også her til lands. En dessertyoghurt du kan spise akkurat som den er. Perle de Lait er silkemyk, uten biter, og kommer i smakene sitron, vanilje og kokos. En perfekt dessert on the go. I en travel hverdag hvor pausene er få og små, er det også deilig å ha noe digg i kjøleskapet som du kan nyte med en gang.  

Det nærmer det seg også påskeferie, og disse yoghurtene er for eksempel et supert dessertalternativ enten vi snakker bypåske eller hyttetur. Føler du deg litt kreativ kan jo for eksempel en sitruskopp være årets påskedessert:


Sitruskopp

Skjær en appelsin i to. Bruk en liten kniv, og løsne appelsinkjøttet langs kantene og vipp ut av appelsinen. Skjær appelsinkjøttet i små biter, og bland en Perle de Lait med sitronsmak sammen med noen av appelsinbitene. Spar noen til pynt. Bruk den halve appelsinen som dessertskål – og server med noen av bitene på toppen.  

Yoghurtene kommer i 4-pakninger, med 125 gram i hvert beger. Les mer om produktene på hjemmesiden.

En annen smart måte å lage enkle desserter på er f.eks. å ha en Perle de Lait med vaniljesmak i en søt kaffekopp eller i et vinglass, og med bjørnebær eller bringebær og et kanskje et melisdryss oppå der igjen. Eller er kokos din favoritt?

Tusenogen…tusenogto…tusenogtre – dessert!

Dette innlegget er skrevet på oppdrag av Fjordland. Perle de Lait finner du i vanlige dagligvareforretninger sammen med de andre yoghurtene fra Yoplait.  

   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

4 thoughts on “En dessertperle – Perle de Lait

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top