Cornflakespanert kylling

Kylling er en veldig anvendelig og familievennlig råvare. De fleste barn er glade i kylling, og den kan varieres i det uendelige.

Selv er jeg blitt mer glad i kylling etter at jeg oppdaget denne måten å steke den på. Da blir den sannelig saftig og god!

Men av middager så lang har det vært denne snarveien til hønsefrikassé som har stått høyest i kurs hos meg. Jeg liker husmannskost, rett og slett.

Men  her kommer en artig vri som også løfter kyllingen opp et par hakk. Ved å panere kyllingfileten i  cornflakes får du en sprø og skikkelig god skorpe. Server med det tilbehøret dere liker best – f.eks. en pastasalat?

Ikke fan av cornflakes? Finn en annen rask og hverdagsmiddag på matappen min da vel.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

4-6 kyllingfileter
5 dl cornflakes
2 dl maizena
2 eggehviter
2-3 dl solsikkeolje
salt og pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader, og stekepanna på middels høy varme.

Ha maizena i en dyp og vid tallerken, eggehviter pisket med gaffel i en annen, og cornflakes i en tredje. Cornflakes kan du knus med hendene til mindre biter.

Salte og pepre kyllingfiletene,

Vend de først i maizena, rist av det overflødige melet.

Vend så filetene i eggehviter, før du vender dem i cornflakes.

Stek i olje i stekepanna på begge sider slik at du får en fin og gyllen crust. Etterstek i ovnen i 10 minutter på 200 grader.

    

 Ferdig!   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

6 thoughts on “Cornflakespanert kylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top