Tacosuppe

Liker du taco, så liker du tacosuppe. Det er et kjapt og godt alternativ til en tacomiddag, og mine barn syns i hvert fall det er veldig stas å krønsje nachochips og strø ost over suppen sin selv. Jeg syns det er stas jeg også, jeg er stor fan av TexMex mat.  

TexMex er sammensatt av ordene Texas og Mexico, og blander matprodukter tilgjengelig i USA med kulinariske tradisjoner i Mexico. I USA kalles det også Southwestern cooking. Prøv f.eks. denne tacopastagryta, eller hva med noen taquitos?

Flere deilige retter finner du under min en egen TexMex-kategori her på bloggen.

Suppen og de andre tacoinspirerte rettene finner du også sammen med mange andre digge retter på min matapp.  

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter. 

Hvis du har lyst til å prøve å lage ditt eget tacopulver, kan du blande disse krydderne:

1 ts chilipulver
1 knivsodd løkpulver
1 knivsodd hvitløkpulver
1 knivsodd knuste chiliflak
1 knivsodd tørket oregano
1/2 ts paprikapulver
1 og 1/2 ts spisskummin
1 ts salt
1 ts pepper.

Dette trenger du

3-400 gram karbonadedeig eventuelt kjøttdeig
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1 løk
2 bokser hakket tomat
1 boks mais (liten boks)
3 ss tomatpure
4 dl grønnsaksbuljong vann pluss en terning
1 pose tacokrydder eller egen krydderblanding
nachochips
revet gulost
lettrømme

Slik gjør du

Blank finhakket løk, hvitløk og chili (renset for frø) på middels lav  varme i stekepanna.

Stek karbonadedeig på middels høy varme.

Bland alt i gryta (bortsett fra mais) og la putre i ca 20 min. Ha maisen i de siste 5 min.

Server med nachochips som du knuser over suppa, rømme og ost. 

#suppe #taco #tacosuppe #middag #mat #oppskrift #texmex

Print

19 kommentarer
    1. Vil nok kalle det tykk suppe jeg også. Men ha oppi en boks chilibønner, evt. litt finkuttet paprika og soltørkede tomater, så blir det en smakfull gryterett av det om du vil. Anbefaler å lage tacokrydderet selv, gjerne etter oppskriften her, det blir mye bedre og sunnere enn ferdigpakkene. 🙂

    2. Hei, utrolig mange gode oppskrifter! Bruker bloggen din hver uke 🙂
      Menes det 1ts av hvert av krydderene når man lager tacokrydderet selv? 🙂

    3. Rebekka: Hei! Ikke rart du ble litt forvirret. Oppskriften på tacokrydderet står litt hulter til bulter i ingressen der.:) Takk for koselig tilbakemelding!

    4. Hei Siri. Fant oppskriften din på appen “mattilbud”. Måtte bare prøve denne i dag, og den oppskriften var så enkel og såå god. Tilsatte også en boks med brunebønner 😉
      Denne blir laget flere ganger ! 🙂

    5. Absolutt fint med variasjon på den fronten ja 🙂
      Likte at du skriver om hvordan en kan lage krydder, men nevner at det kan være lik så ok å kjøpe ferdig 😉
      Fast følger fremover 🙂

    6. Litt dumt spørsmål kanskje, men skal taco krydderet blandes i kjøttdeigen, slik som man gjør til vanlig taco? Eller, helles oppi suppa?

    7. Cecilie: Ingen dumme spørsmål på denne bloggen.:) Jeg har pulveret oppi gryta sammen med den ferdigstekte kjøttdeigen. Så jeg blander det altså ikke med kjøttdeigen mens den steker, men rett i suppa. Ha en fin søndag!:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg