Blåskjell på grillen

Jeg har fått en utfordring fra Meny. Men jeg vet ikke hva det er ennå. Og det er det mest utfordrende, syns jeg. De har invitert 10 ulike matbloggere til å være med i en uformell konkurranse nå på forsommeren, men hva konkurransen innebærer er hemmelig. Det kommer visst et bud på døra med det jeg trenger.

Jeg er nesten i overkant velorganisert. Det skrives lister her i heimen hver eneste dag. Over ting skal og må gjøres, som kanskje bør gjøres, og som i hvert fall må kjøpes inn. Og det gir meg en utrolig god følelse å kunne stryke av punkter fra listene  mine, ett av gangen.  Jada, jeg vet det er litt nerdete – men tro meg – det kommer godt med når du har to barn på henholdsvis 2 og 4 år. Pluss en mann som er…vel… la meg strekke det til en smule ustrukturert.      

Så utfordringen for meg er først og fremst at jeg ikke vet hva dette innebærer. Kommer budet med et gavekort? Skal jeg handle inn og lage det jeg selv vil fra en Meny-butikk? Eller kommer budet med råvarer som jeg må lage noe av? Eller er det lagt andre føringer for hva jeg skal lage?   

Den som venter får se. Aaargh. Der kommer budet…

Jeg skal grille. Det blir i hvert fall en utfordring, for jeg har jo ikke grill!!

Dette har jeg fått: En svær papirpose med bilde av meg selv med en meny-hatt. Moro!!!

Inni der er det en hel kylling, 2 spennende pølser, blåskjell, god langtidsmodnet skinke, hjertesalat, poteter, gulrot, fennikel, sitron, olivenolje, melon, jordbær, mascarponeost, vaniljestang, mørk valrhona-sjokolade, eplemost, dijonsennep, akasiehonning, 1 boks hermetiske sherrytomater, 2 pasjonsfrukt og ananas.

Etter å ha vandret litt frem og tilbake i vår grill-løse leilighet, mens jeg har sett på all den deilige maten som har tatt opp nesten hele spisestuebordet, har jeg kommet frem til følgende:

– Jeg må kjøpe grill. Vi skal flytte i sommer, og der trenger vi en grill. Den får vi kjøpe nå, og flytte med oss. 

OG dette er menyen jeg har grublet meg frem til:

Forrett, som et slags alternativ til ventepølser blir Blåskjell bakt på grillen. Jeg skal dampe blåskjellene sammen med fennikel, tomater og eplemost.

Hovedrett blir kylling med badedrakt-, ananas- og pølsespyd.  Ved siden av kommer bakte rotgrønnsaker med rosmarin og en honning/sitron/olje-dressing , og grillet hjertesalat med hvitløk, smør og rosmarin.

Dessert blir grillet jordbær og melon med mascarpone- og pasjonsfruktkrem og mørk sjokolade.    

Her kommer forretten, hovedrett og dessert kommer de neste dagene. 

Du trenger 10-20 minutter forberedelser, og skjella trenger 10-15 minutter på grillen.

Dette trenger du

1 blåskjellnett
1 fennikel
1 boks hermetiske tomater, sherry eller vanlige, 400 ml
1 dl ren eplejuice eller hvitvin
litt basilikum hvis du har (jeg hadde tilfeldigvis en potte stående)

Slik gjør du

Ingen spesiell grunn til at dette bildet er med, annet enn at jeg syns det var veldig stas å havne på en papirpose. Med kokkehatt.:-)

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Dette trenger du i tillegg til blåskjellene. Pluss/minus basilikum.

Slik behandler du fennikel: Skjær av toppene/stilkene (spar gjerne de grønne duskene til garnityr), fjern det ytterste tykke skallet, skjær fennikelen i to og fjern den trekantede kjernen nederst på hver halvdel, slik du ser det er gjort på bildet over. Resten kan du kutte i smått.

Legg to doble ark med aluminiumsfolie oppå hverandre, og brett opp kantene så du får en bolle. Ha blåskjell, hakket fennikel, hakket tomat og eplemost (eller hvitvin) pluss litt finhakket basilikum i folien. Bland litt og pakk sammen etter beste evne, og damp på grillen i 10-15 minutter til skjellene har åpnet seg. De som ikke åpner seg kan du kaste.

Ferdig!

La gjerne folk gå og plukke det de vil selv av alu-bollen din, eller fordel i små boller og bruk litt av fennikelduskene til garnityr. 

#grill #blåskjell #meny #menyutfordring #menylauget #dampetblåskjell #fennikel #grillmat #oppskrift #mat #sommermat 

 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Blåskjell på grillen

  1. Is Amoxicillin An Acid Or Base Kamagranow [url=http://bmpha.com]prix levitra belgique[/url] Once Daily Amoxicillin Viagra Samples Canada

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top