Lammespyd

Jeg har egentlig minimalt med grillerfaring, men etter overgangen fra leilighet i Oslo til hus i Tvedestrand, merker jeg at det er litt morsommere å grille nå.

Og når det har seg slik at jeg er veldig glad i lam, og veldig glad i indisk mat, og at disse lett kan kombineres på en deilig måte på grillen – ja da er det bare å fyre opp.

Det jeg syns er mest sjarmerende med grilling er at det som regel blir et veldig uformelt og sosialt måltid. Folk spiser gjerne litt over alt, enten de står eller sitter, og alt mulig rart av kjøtt og tilbehør blir blandet. Så er er det bare å kjøre på med det du liker best.

Men vil du ha enda mer indisk preg på måltidet kan du  f.eks. lage disse sitrontomatene og en enkel agurkraita som jeg foreslår her.

Denne oppskriften kan du også bruke på kyllingkjøtt, og den bør marineres minimum 4 timer. Det beste er å lage den kvelden før du skal grille, og la kjøttet ligge i marinaden i kjøleskapet over natta.

 

Dette trenger du

900 gram lammekjøtt eller kyllingkjøtt
4 ss yoghurt naturelle
1 ss finrevet ingefær
5 hvitløksfedd
1/2 ts chilipulver
1 ss rapsolje
2 ts rødvinseddik
1 ts garam masala
1 ts spisskummin

Slik gjør du

Skjær kjøttet i ca 2 cm x 2 cm terninger.  Ikke vær supernøye, men det fint om bitene er sånn cirka like store, så blir de ferdig omtrent samtidig.

Bland sammen ingrediensene til marinaden.

Vend og rør godt slik at alle bitene er dekket av marianaden.

Ha ca 4 biter på hvert spyd, og la det være litt luft i mellom bitene så de ikke blir rå der de møtes. Grill i 10-12 minutter, snu og vend ofte.

Agurkraita lager du enkelt ved å blande 1 revet agurk (med saft og det hele) sammen med 5 dl yoghurt naturelle og 1 ts salt. Dryss litt kajennepepper over til slutt.

Sitrontomater lager du ved å skjære 6 store tomater i skiver, drysse 2 ts pepper og 1/2 ts salt over, og skvise over saften av 1 sitron. 

Server uansett lammespydene med noen sitronbåter ved siden av.

 

God grillings!

 

#lammespyd #grilletlam #grillspyd #grillmat #sommermat #middagstips 

 

 

 
   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top