Grillet jordbær og melon med mascarpone- og pasjonsfruktkrem

Alt kan grilles, mente en nabo på Kampen i Oslo. Så kalles han også Grillsjefen, og er en av Norges dyktigste ved grillen. Jeg vet ikke om om absolutt alt kan grilles, men det er jammen ikke langt unna. Å grille biter av jordbær og melon var for eksempel overraskende godt – det var som om frukten bare ble enda søtere.

Dette er da min tredje og siste rett i min grill-triologi, en signaturmeny på utfordring fra Meny-kjeden. Forrettene ble dampede blåskjell med fennikel, hermetiske sherrytomater og eplemost, mens hovedretten ble grillspyd med kylling, skinke, pølse og ananas – med grillet hjertesalat og bakte rotgrønnsaker som tilbehør.

Desserten er altså så sommerlig som du kan få den. Biter av jordbær og cantaloupemelon som har fått seg en rask runde på grillen, sammen med en krem av mascarpone, pasjonsfrukt, vanilje og sitron. Over det hele er det et dryss med mørk sjokolade.  Aiaiai.

Nok til 4-6 personer.

Fra kjøkkenbenk til hagebord, ca 20 minutter.

Dette trenger du

1 kurv jordbær
1/2 cantaloupemelon
1 beger mascarponeost
2 pasjonsfrukt (får du ikke tak i pasjonsfrukt, går det fint å lage desserten uten også)
saften av 1/2 sitron
1 vaniljestang
1 ts sukker
mørk sjokolade hvis du vil

Slik gjør du

Dette trenger du til kremen, pluss litt sukker. Spar 1/2 pasjonsfrukt til å ha over til slutt.

Bland alle ingrediensene til kremen i en bolle, og sett kjølig til du skal servere. Osten, saften av en halv sitron, 1 vaniljestang som du snitter på langs og skraper ut frøene på, litt sukker og pasjonsfrukt. Pasjonsfrukten deler du bare i to og skraper ut innholdet med en teskje.

Skjær melon i biter, og rens jordbærene og del dem i to.

Du kan grille dem løst på grillen, eller tre på grillspyd. Grill dem akkurat lenge nok til at det blir litt merker etter grillristen.

Pynt med pasjonsfrukt, og revet mørk sjokolade. Sjokolade er lettest å rive på rivjernet hvis den har lagt en stund i kjøleskapet først.

#grill #grillmat #meny #menyutfordring #dessert #jordbær #melon #honningmelon #mascarponekrem #pasjonsfrukt #mørksjokolade

 
 
 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Grillet jordbær og melon med mascarpone- og pasjonsfruktkrem

  1. Ser du skriver honnonigmelon i oppskriften, men bruker cantaloupemelon. Blir det like godt samme hvilken som brukes??

  2. Hilde Merete: hei! Jeg er åpenbart litt ute og kjøre når der gjelder melon-navn, men jeg ser det finnes mange oppskrifter hvor det grilles honningmelon på nettet, så det går sikkert brillefint!:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top