Pytt i panne

Pytt i panne som blir behandlet med litt kjærlighet underveis i lagingen er bare utrolig god mat. Det er nesten ikke lov å kalle det restemat. Men det er jo det det egentlig er. Og nå i disse grilltider er pytt i panne en suveren måte å bruke opp eventuelle grillrester på. Gi koteletter, pølser, kyllingfileter og annet snadder nytt liv på kjøkkenet neste dag.  

Jeg har brukt denne oppskriften på pytt i panne i noen år nå, og cowboyen gafler i seg med stor entusiasme hver eneste gang. Men han fikk et lite hakeslepp da han spurte hva jeg hadde i av krydder og den slags, og jeg fortalte om honningen om worcestersausen. Sausen ble godkjent – men honning???!!!  Jepp, honning.

Men det smaker jo ikke honning, det bare gir retten et lite løft av det franskmennene så genialt kaller for “je ne sais quoi”. Sjø-nø-se-kva. Som betyr “jeg vet ikke”, men brukes som et uttrykk om noe som har en spesiell kvalitet eller er attraktiv på en spesiell måte.  

Jeg vet ikke hvorfor – det bare funker!

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 20-40 minutter.

Når det ikke er grillsesong, fryser jeg kjøttrester. Og når det begynner å fylles opp med det er det klart for restefest i heimen. Denne gangen ble det litt strimlet biffkjøtt og pølse. 

Dette trenger du

kjøttrester/pølse/kylling e.l.
poteter rå eller kokte
1 rødløk
2-3 ss akasiehonning/tyntflytende honning
1 ss worcestersaus
salt
pepper
speilegg
eventuelt rødbeter

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader og finn frem en stekepanne eller to hvis du har. Finn frem kjøtt og poteter. Skjær kjøttet i spisevennlige biter, og stek det raskt på middels høy varme i stekepanna. Salte og pepre hvis det ikke er krydder på fra før. Her er det noen biffstrimler som har fått seg en omgang i panna.

Pølser passer også fint. Hvis jeg har lyst på pytt i panne, men ikke har noe restekjøtt liggende, kjøper jeg bare en pakke middagspølser av et eller annet slag. Så blir det en pytt likevel.  Skjær i biter og stek disse i panna også.

Bruk enten ferdigkokte poteter fra middagen i går eller poteter som du koker en 20 minutter først. Eventuelt kan du kjøpe amandinepoteter  eller andre små partypoteter som du skjærer i veldig tynne skiver og steker rå i stekepanna. Her er det 5 store ferdigkokte poteter som er brukt.

Skjær i spisevennlige biter, og stek disse også på middels høy varme med salt og pepper. De skal få litt stekeskorpe her og der.

Skru stekepanna ned på middels lav varme. Skjær løken i smått og stek den blank og myk i et par minutter.

Legg poteter, kjøtt og løk i en ildfast form. 

Drypp over worcestersaus og honning. Bruk to spiseskjeer og bland litt så honningen og sausen fordeler seg litt nedover i rekkene. 
 

Ha formen i ovnen mens du steker eggene. Server med speilegg, og gjerne rødbeter ved siden av hvis du liker det. NAM!

#pyttipanne #hverdagsmiddag #mat #oppskrift #rødbeter #restemat #grillrester #middag

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Pytt i panne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top