Artisjokksuppe med fennikel og bacon

Jeg elsker italiensk mat. Men det er jeg jo ikke alene om. I tillegg til alle italienere der ute er det utrolig mange andre som også elsker italiensk mat.

I tillegg er jeg veldig begeistret for suppe. Suppe er så anvendelig! Om vinteren er det deilig med litt varm suppe i kulda, og om sommeren er det deilig å bytte ut en tung middag med en god suppe istedet. Det fungerer også bra som lett gjestemat, eller f.eks. som en god lunsj.

Denne suppa dukket opp på det store internettet, og kombinerer altså to matkjærligheter. Det er en suppe, og den er italiensk.

Med fare for å høres ut som en fjortis – jeg glemte å si at jeg også elsker artisjokker. Og dette er en artisjokksuppe! Kan man egentlig be om mer?     

Namnamnam. Nam.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord ca 30 minutter.

Dette trenger du

1/2 løk
ca 100 gram bacon
2 bokser artisjokkhjerter (de selger dem til og med på Rema nå)
2 fennikel
1 l kyllingbuljong (jeg bruker to Maggi fondcups + 1 liter vann)
1 dl hvitvin (eventuelt hvitvinsekstrakt + vann. Du får kjøpt hvitvinsekstrakt på f.eks. Meny) 
salt og pepper
1 dl fløte
1/2 potte koriander
nøytral olje (jeg bruker Vita) 

Slik gjør du


Skjær løken i smått og skjær/klipp baconet i smått også. Bruk en middels stor/stor kjele og surr dette på middels lav varme i nøytral olje i 5-10 minutter. Løken skal ikke bli brun, bare blank og myk.  

Sil av artisjokkhjertene og kutt fennikel i smått også. Dette gjør du på følgende måte:

Skjær av toppene/stilkene, fjern det ytterste tykke skallet, skjær fennikelen i to og fjern den trekantete kjernen nederst på hver halvdel, slik du ser det er gjort på bildet over. Resten kan du kutte i smått.

Surr artisjokker og fennikel sammen med løk og bacon i 5 minutter til. Tilsett 1 liter vann + to kyllingfondcups (eller buljongterninger) og gi det et oppkok.

Ha i bladene fra en halv potte koriander i suppa. Mos med stavmikser eller i blender. Husk at varm suppe spruter fort opp, så ikke ha så mye i av gangen! Jeg syns det er godt med en litt “rustikk” suppe, dvs at det er litt biter i den. 

Ha i fløte, og smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med litt ekstra koriander, og godt brød til suppe slår aldri feil. Spis og kos deg!

#suppe #artisjokksuppe #artisjokk #mat #oppskrift #italienskmat #italiensk #fennikel #bacon #løk #middag

 
 

Print

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg