Svin og pasta teriyaki

Man tager noe svinekjøtt, skjærer opp noen fine grønnsaker, steker det littebittegranne, koker litt pasta og blander det hele med et par poser teriyakisaus. Og vips så har du en utrolig velsmakende hverdagsmiddag. Godt om sommeren – godt om vinteren.

Denne supre retten pluss over 100 andre enkle og gode middagsretter finner du også på min matapp. Der kan du favorittmarkere retter, lage handlelister, og bruke smarttelefonen som en liten kokebok.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter

Teriyakisaus er en asiatisk, søt soyasausvariant med smak av sesam.

Du kan droppe chilien hvis du har noen i huset som syns det blir for sterkt.

Teriyakien smaker masse, men er ikke spesielt sterk. Men hvis du vil kan du bruke bare en pose, og f.eks. blande denne med kjøttet eller grønnsakene (eller pastaen for den saks skyld), så får du en mindre smaksrik variant, som likevel er kjempegod.

 

Dette trenger du

5-600 gram svinekjøtt
2 ss smør/plantemargarin eller olje
1 ts salt
1/2 ts pepper
250-350 gram pasta f.eks. skruer eller rør 
2 poser teriyakisaus
1 rødløk
1 chili
4 stilker stangselleri
1 rød paprika

 

Slik gjør du

 

Sett på vann til pastaen.

Brun svinekjøttet på middels høy varme. Salte og pepre underveis. Kjøttet skal få litt stekeskorpe her og der. Hiv det i en gryte når det er ferdig stekt.

Kok pastaen i en annen gryte.

Kutt alle grønnsakene i smått, blank de godt i stekepanna på middels lav varme til de er litt myke, og hiv dem i gryta. Det tar gjerne en 5 minutters tid.

Del gjerne mengden i to og stek i to omganger, så blir ikke panna så full.

Bland posene med teriyakisaus sammen med kjøttet og grønnsakene. La alt bli gjennomvarmt.

Bland sammen med den ferdigkokte pastaen, eller server hver for seg.

 

#oppskrift #mat #middag #svin #pasta #teriyaki

3 kommentarer

Siste innlegg