Nakkekoteletter i tomatsaus

En vanlig måte å steke koteletter på er å langtidssteke dem i fløtesaus i ovnen. Da blir de billige kotelettene møre og gode, og smaker som langt mer eksklusiv mat.

Men siden jeg er inne i en tung italiensk periode på kjøkkenet, måtte jeg selvsagt sjekke om dette funket like bra med min nyoppdagede favoritt-tomatsaus. Oh yes. Det gjorde det. Sammen med litt asparges og lune urtepoteter ble dette en fantastisk god middag. Jeg anbefaler denne det varmeste! Lag! Lag! Og spis!

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord:

Altså. Sausen må putre 1 time. Den kan det være lurt å lage i forveien – enten fryse ned – eller lage kvelden før. Når du skal steke kotelettene i ovnen, kan du velge to forskjellige måter. Alternativ 1 er å langtidssteke i 2-3 timer (jeg hadde mine i 2 1/2 time + +) på 125 grader. Har du ikke så god tid, er alternativ 2 å steke dem på 180 grader i en time.

Dette trenger du

ca 1 kg nakkekoteletter
1 porsjon tomatsaus a la Rachael
poteter eller ris – for eksempel disse digge urtepotetene
noen grønnsaker – f.eks. asparges, gjerne med et dryss parmesan

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 125 grader (eller 180 grader).  Legg kotelettene i en ildfast form.

Dekk med tomatsaus. Stek i 2 1/2-3 timer på 125 grader, eller i 1 time på 180 grader. Midt i ovnen.

Ferdig! Har du basilikum, kan du gjerne velsigne sausen med litt av den.

Med urtepoeter og asparges som har fått seg en kjapp runde i stekepanne blir dette sååå god søndagsmiddag, eller en-hvilken-som-helst-dag-middag, at det nesten ikke er sant.

#tomatsaus #nakkekoteletter #urtepoteter #asparges #italiensk #søndagsmiddag #oppskrift #mat #middag  

  

Print

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg