Spagetti alla carbonara

På bloggen her har jeg en oppskrift på en enkel carbonara-variant med erter og kjøttdeig av svin, som er veldig populær hos store og små. 

Men noen ganger må man rett og slett ha the real deal, og den kommer her.

Ekte carbonara er uten fløte, så den blir ikke så veldig sausete. Men den smaker fantastisk godt! (Vil du har en litt mer sausete variant kan du tilsette litt fløte – bare ikke si det til noen.;-))   

Dette er italiensk mat på sitt beste. Få ingredienser, enkelt å lage – og eventyrlig god smak.

Oppskriften ligger også ute på matappen min, en hjelpende hverdagsmiddaghånd for de som klør seg i hodet og lurer på hva de skal ha til middag.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-25 minutter.

Dette trenger du

500-600 gram spagetti
200 gram bacon
2 fedd hvitløk
4 eggeplommer
8 ss revet parmesan + ekstra til servering
salt og pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på full guffe. Klipp bacon i smått og legg det på et bakepapir. 

Sett baconet i ovnen med en gang, selv om den ikke har blitt varm ennå. La det stå til det er sprøtt. Pass på! Når ovnen er blitt varm går det ganske fort.

Sett på lettsaltet vann til spagetti.

Surr finhakket hvitløk i olje i stekepanna på middels lav varme. Den skal ikke bli brun/brent. Etter et halvt minutt/minutt kan du ta stekepanna til side.

Når baconet er ferdig blander du det sammen med hvitløken.

Når pastaen er ferdig tar du av 1/2 spiseskje pastavann per person – 2 ss til sammen i en skål.

 

Bland eggeplommene med 8 spiseskjeer revet parmesan.

Bland først den avrente spagettien sammen med bacon/hvitløk-blandingen og de 2 spiseskjeene med pastavann.

Så vender du eggeplomme/parmesan-blandingen inn. 

Server med nykvernet pepper og ekstra parmesan.

NAM!!

 

Oppskriftskilde: Wenche Andersen/Sjur Midtun – Send mannen inn på kjøkkenet 

 

#carbonara #allacarbonara #spagettiallacarbonara #spagetti #pasta #italienksmat #middag #hverdagsmiddag #hverdagsmat

 
 
 

9 kommentarer

Siste innlegg