På bloggen her har jeg en oppskrift på en enkel carbonara-variant med erter og kjøttdeig av svin, som er veldig populær hos store og små.
Men noen ganger må man rett og slett ha the real deal, og den kommer her.
Ekte carbonara er uten fløte, så den blir ikke så veldig sausete. Men den smaker fantastisk godt! (Vil du har en litt mer sausete variant kan du tilsette litt fløte – bare ikke si det til noen.;-))
Dette er italiensk mat på sitt beste. Få ingredienser, enkelt å lage – og eventyrlig god smak.
Oppskriften ligger også ute på matappen min, en hjelpende hverdagsmiddaghånd for de som klør seg i hodet og lurer på hva de skal ha til middag.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-25 minutter.
Dette trenger du
500-600 gram spagetti
200 gram bacon
2 fedd hvitløk
4 eggeplommer
8 ss revet parmesan + ekstra til servering
salt og pepper
Slik gjør du
Sett stekeovnen på full guffe. Klipp bacon i smått og legg det på et bakepapir.
Sett baconet i ovnen med en gang, selv om den ikke har blitt varm ennå. La det stå til det er sprøtt. Pass på! Når ovnen er blitt varm går det ganske fort.
Sett på lettsaltet vann til spagetti.
Surr finhakket hvitløk i olje i stekepanna på middels lav varme. Den skal ikke bli brun/brent. Etter et halvt minutt/minutt kan du ta stekepanna til side.
Når baconet er ferdig blander du det sammen med hvitløken.
Når pastaen er ferdig tar du av 1/2 spiseskje pastavann per person – 2 ss til sammen i en skål.
Bland eggeplommene med 8 spiseskjeer revet parmesan.
Bland først den avrente spagettien sammen med bacon/hvitløk-blandingen og de 2 spiseskjeene med pastavann.
Så vender du eggeplomme/parmesan-blandingen inn.
Server med nykvernet pepper og ekstra parmesan.
NAM!!
Oppskriftskilde: Wenche Andersen/Sjur Midtun – Send mannen inn på kjøkkenet
#carbonara #allacarbonara #spagettiallacarbonara #spagetti #pasta #italienksmat #middag #hverdagsmiddag #hverdagsmat
Så flink du er til å lage mat 🙂
Iselin Renée: tusen takk! Man blir gjerne flink til det man liker å holde på med.;-)
Oppdaget nettopp bloggen din, og jeg kommer til å prøve mange av oppskriftene dine da de så både veldig gode- og enkle ut! 🙂
Stine: Så hyggelig! Da håper jeg du finner mye du liker.:)
Wow! Dette var nydelig! Og så enkelt ❤️ Heretter skal jeg lage min egen italienske carbonara, istedet for å gå på italiensk restaurant 😉😃
Oppdaget nylig bloggen din, og du har veldig mye fristende oppskrifter! Lastet med appen din isted, gleder meg til å bruke den 😊 Tusen takk for god inspirasjon!
Elisabeth Vågen Rieb: Ja, jeg syns Carbonara er en av de beste pastarettene, så da er det utrolig gøy at det er så lett å lage en god variant selv! Denne kan jo serveres gjester også.:) Håper du fortsetter å finne ting du liker på bloggen min.:)
Skal testes til uka! Elsker pasta alla carbonara! Aldri laget det selv før, så tror dette blir veldig bra 🙂
Charlotte: Det er superlett å lage god carbonara selv. Bare gled deg!:)
Gleder meg veldig! Ser veldig lett ut ja 🙂