Hamburger

Å lage hamburger selv tar ca 2 minutter mer enn hvis du bruker kjøpeburger. Det handler rett og slett bare om tiden det tar å forme noen boller som du trykker litt flate.

Hjemme hos oss står blåmuggost ganske høyt oppe på favorittlisten, så vi voksne liker å bruke litt blåmugg i burgerne våre også. Da deler jeg bare den ferdig formede burgeren i to, bretter ut – og smører litt smørbar blåmuggost på snittflatene før hamburgeren skal stekes. Så bretter jeg den sammen igjen og trykker den sammen igjen. DET er godt det! For ikke å snakke om denne blåmuggostdressingen. Den kan også i aller høyeste grad brukes.

Mamma lager verdens enkleste dressing, hun blander litt ketchup og ørlitegranne sukker i lettrømme, og vips så har du en fresh dressing. Som smaker digg!

Vil du bake burgerbrødene selv, så finner du en god oppskrift her.

Burgerbrød skal være myke, men hvis alternativet er butikkburgerbrød kan det være vel så godt å bruke f.eks. halvstekte ciabatta som du steker i 10 minutter selv, eller noen annen type rundstykke eller lignende som er nystekte.   

Ideelt sett skal det være 15-20 % fett i hamburgerkjøttet, så du kan godt bruke vanlig kjøttdeig. 

I tillegg er det vanlig å salte og pepre etter at burgerne er lagt i stekepanna, slik at stekeskorpen får en krydret smak. Jeg liker å blande salt og pepper i selve deigen før jeg former burgerne.  Hver sin smak.:-)

Jeg regner cirka 100 gram kjøtt til hver burger, så for oss som er to voksne og to små barn holder det med 5-600 gram kjøttdeig.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 10-20 minutter.

Dette trenger du

Kjøttdeig/karbonadedeig
burgerbrød
crispysalat eller annen salat
noen gode tomater
rødløk
litt lettrømme/ketchup/sukker
eventuelt smørbar blåmuggost
salt og pepper 

Slik gjør du

 

Form karbonadedeigen/kjøttdeigen (bland eventuelt i litt salt og pepper først hvis du vil) til en lang pølse, og del i ca 100 grams emner. Form boller som du trykker flate. Du kan godt trykke de litt ned i midten også, for de blåser seg litt opp under steking.

Hvis du vil ha litt blåmuggost på burgeren din, deler du den i to (som et burgerbrød) og smører litt ost i midten før du trykker den sammen igjen og presser kantene sammen.  

Stek på middels høy varme i et par minutter på begge sider til du får fin stekeskorpe, og etterstek på lavere varme i ca 5 min på hver side til burgerene er gjennomstekt.   

I mellomtiden skjærer du fine skiver av tomat, og skiver av løk som du trykker ut i ringer.

Bland ca 1/2 beger lettrømme med en spiseskje ketchup og en teskje sukker.

Smør burgerbrødene med litt dressing, legg på et salatblad, legg på burgeren og legg på tomatskiver og et par løkringer. Litt mer dressing oppå der – og du er i mål.

Sett tenna i noe godt!

#hamburger #burger #burgerbrød #rømmedressing #blåmuggost
 

 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

7 thoughts on “Hamburger

  1. Mmmm! Den dressingen var verkeleg ikkje dum. Den må nok prøvast 😉 Det blei burger her i hus i dag òg, men her var det vegetarburger i dag 🙂

  2. Hege G: Den er like enkel som den er god. En sulten snekkernevø på 21 år godkjente den høylytt tidligere i dag.;-) Det må vel være et bra skussmål.

  3. Betre skussmål får du nok ikkje. Her i hus får i alle fall eg beskjed om kva som fell i smak og kva som ikkje er så veldig godt 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top