Pulled pork

Pulled Pork er svinekjøtt tilberedt under lav temperatur over lang tid. Den langsomme stekingen gjør at man ender opp med ekstremt mørt kjøtt. Pulled pork har forsåvidt mange bruksområder, men den klassiske er med en god BBQ-saus sammen med coleslaw i burgerbrød. Det er denne jeg har laget her.

Det høres kanskje krevende ut med alle disse timene i ovnen, men den lager seg selv. Det er minimalt med forberedelser, har du ferdiglaget BBQ-saus snakker vi om 5-10 minutter, litt avhengig av hva slags kjøtt du har kjøpt. Det bør marineres noen timer på forhånd også, f.eks. 4-6 timer, eller over natta i kjøleskapet.

Kjøttet kan også stekes over natta, og varmes opp igjen til middag. 8 timer er perfekt søvnmengde – er det ikke?:-)

Dette har jeg servert både i bursdagsselskaper, familiebesøk og som nattmat etter en snill og morsom sommerkveld. Uansett anledning, ender de fleste opp med et glassaktig blikk når de setter tennene i dette. Det er bare sååå saftig, og såååå godt!!!  

Du kan bruke f.eks. nakkefilet av svin, eller en budsjettvariant med nakkekoteletter hvor du fjerner bein og svor.(Rema 1000 selger usorterte nakkekoteletter som egner seg bra.)  

Her har jeg brukt BBQ-sausen til min gamle nabo Grillsjefen fra Kampen i Oslo. Den lager du kjempeenkelt ved å bare blande sammen alle ingrediensene i en kjele, gi et raskt oppkok og kjøle av. Du kan fryse den også. (Jeg vet ikke om han bruker å gi den et oppkok, men det falt det naturlig for meg å gjøre.) HER finner du oppskriften på BBQ-sausen.  Jeg bruker min egenlagede ketchup, eller Heinz.  

Coleslaw hører også til, den blander du på 5-10 minutter. Oppskriften finner du HER.

Du kan kjøpe noen burgerbrød, eller imponere med dine egne – oppskriften finner du HER.

Nok til 6 voksne.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord – 8 timer, pluss litt til. (Forberedelsene tar bare 5-10 minutter hvis du har bbq-sausen klar – resten er i ovn)

Dette trenger du

1,2 kg svinekjøtt, nakkefilet eller nakkekoteletter uten bein
1 porsjon BBQ-saus
3 dl ren eplejuice (f.eks. Sunniva)
1 porsjon coleslaw (hvis det er til 6, ville jeg laget dobbelt av denne) 
Burgerbrød

Slik gjør du

Mariner kjøttet i BBQ-sausen f.eks. 4-6 timer.

Sett stekeovnen på 110 grader. Legg kjøttet sammen med marinaden og eplejuicen i en ildfast form, og dekke med alu-folie.

Stek i ca 8 timer.

Har du en stor nakkefilet, kan du godt bruke steketermometer. Kjernetemperatur skal være 86 grader når kjøttet er ferdig. Stikk termometeret inn i den tykkeste delen.

Etter 8 timer tar du det ut av ovnen, og heller av all kraft og marinade i en kjele. Da ser det cirka sånn ut. Litt sånn road-kill-look, men bare vent, bare vent…

La kjøttet hvile i ca 15 minutter. Mens kjøttet hviler fosskoker du kraften til den er ca halvert.

Nå kan du bruke to gafler, og dra kjøttet fra hverandre (derav navnet pulled pork). Bruk god tid.

Når alt kjøttet er dratt fra hverandre, kan du blande kjøttet med den innkokte kraften/BBQ-sausen – eller servere den ved siden av. 

Hvis du skal varme kjøttet opp igjen, kan du varme det i sausen (med folie over) på 200 grader i 10-15 minutter.

Server med burgerbrød og coleslaw. YAMMI!!

#pulledpork #dragsvin #burgerbrød #coleslaw #oppskrift #middag #BBQsaus

 
 

  

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Pulled pork

  1. Order Now Cod Fedex Stendra Propecia Preiswert Amoxicillin For Cats Without Prescription [url=http://staminamen.com]cialis canada[/url] Viagra Generico Es Efectivo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top