Mango med pasjonsfruktsirup

Denne desserten er like enkel som den er deilig – skjær mango i skiver og server med pasjonsfruktsirup og gjerne noen mynteblader. 

Tidligere fikk man bare kjøpt pasjonsfrukt i innvandrersjapper, men butikker med ekstra godt utvalg – som Meny – fører også disse nå. 

Sirupen var den Espen Lie fra Menykokkene som lærte meg. Da dyppet vi litt Brioche i den og la loffen på grillen – veldig godt det også.

Nok til 4-6 pers

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-25 minutter.

Dette trenger du

1 Mango
100 g sukker
1,3 dl vann
3 stk pasjonsfrukt (eller 4 hvis du vil pynte med litt pasjonsfrukt som ikke skal i sirupen også)
mynteblader

Slik gjør du

Kok opp vannet, rør ut sukkeret, la sukkerlaken koke til sirup på svak varme. Det tar ca 10-15 minutter. Kjøl ned noe før du tilsetter pasjonsfruktkjøttet.

 Pasjonsfruktkjøttet tar du ut ved rett og slett å skjære fruktene i to, og skrape kjøttet ut med teskje.

Det finnes mange nyttige videosnutter på YouTube når det gjelder å skjære Mango. F.eks. denne. 

Skjær mango i skiver eller små biter og drypp sirup over. NAM!!!!

 
#mango #pasjonsfrukt #pasjonsfruktsirup #mynte #dessert #oppskrift

 

 

Print

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg