Laks og løk i form

Jeg er en relativt nyfrelst laksespiser, før syns jeg laks var en litt for fet fisk. Men det var før. Nå er jeg en veldig glad laks, og er særlig begeistret for Salmalaks.

Salma blir dog litt for dyrt til hverdags, syns jeg. Da gjelder det å finne de oppskriftene som gjør at den opptinte frossenlaksen du finner i butikkfryser’n også funker bra. Som denne.

Dette er en mild og snill lakserett som smaker kjempegodt! Denne kommer jeg til å lage mange ganger.  

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 35 minutter. Bruker du Salma kan du halvere tiden i ovnen. 

Dette trenger du

4-600 gram laksefilet
1 purre
1 løk
3 gulrøtter
1 boks kremfløte
3 ss soyasaus
sukker
salt
pepper
bulgur, ris eller potet

Slik gjør du



Sett stekeovnen på 180 grader. Skjær purre og løk i smått, og surr det i olje i stekepanna i 5-10 minutter på middels lav varme.

Kutt gulrøttene i biter og kok i litt sukret og saltet vann (1 ts av hvert) i ca 5 minutter.

Legg løk og purreløk i bunnen av en ildfast form. Ha gulrøttene over. Dryss over salt og pepper.

Bland fløte og soyasaus og hell over. Legg fisken på toppen og dryss flaksalt eller vanlig salt over. Stek midt i ovnen i ca 20 minutter. 10-15 minutter hvis du bruker Salma.

Åh så deilig dette smakte.:-) Min ble servert med bulgur.

 

#laks #salma #laksogløkiform #løk #purre #purreløk #fisk #middag #oppskrift

 

Print

13 kommentarer

Siste innlegg