Chicken Tikka Masala er en velkjent indisk kyllingrett. Ordet “tikka” betyr biter og ordet “masala” betyr kryddermiks.
Retten kommer i litt ulike varianter, dette er en oppskrift fra Lise Finckenhagen. Den ble mer en godkjent fra aldersgruppen 12 til 70 her i huset forrige søndag, og jeg får vann i munnen bare jeg skriver om den. Dette er indisk mat på sitt beste!
Inderne serverer gjerne en slik rett med nanbrød ved siden av, samt yoghurtdippen raita, og kanskje en mangochutney. Hos oss ble det godt brød fra en lokal cafe, og en enkel indiskinspirert tomat- og agurksalat. Det var det ikke noe å si på.
Nok til 4-6 personer
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time (etter marinering.)
Dette trenger du
ca 800 gram kyllingfilet
marinade
2 ss garam masala kryddermiks du får kjøpt i innvandrerbutikker eller på nettbutikken krydderia.no
1 ss paprikapulver
1 ss finrevet ingefær bruk rivjern
1 ss finrevet hvitløk bruk rivjern
1/2 ts salt
1 1/2 dl yoghurt naturelle
2 ss matolje f.eks. Vita eller raps e.l.
saus
2 ss smør
2 rødløk finhakket
1 1/2 ss finrevet ingefær bruk rivjern
2 store finrevet hvitløksfedd bruk rivjern
1 1/2 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
1 boks hakket tomat naturelle
3 dl fløte
salt og sukker (1/2-1 ts av hvert)
matolje
frisk koriander
ris
salat
tomater
agurk
eventuelt rødløk eller vårløk
eventuet litt chili
sitron eller lime
salt
sukker
spisskummin
Slik gjør du
Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Skjær kyllingfiletene i 4-5 biter.
Mariner bitene i minst en time i kjøleskapet, eller over natta, eller så mange timer du klarer samme dag.
Brun kyllingbitene på begge sider på middels høy varme i stekepanne (bruk matolje). De skal ikke stekes igjennom, bare får litt farge. Sett til side så lenge.
Spar på restene av marinaden!
Finn frem krydderet til sausen.
Finhakk løken.
Smelt 2 ss smør i en romslig kjele. Tilsett løken og fres på middels lav varme til den blir litt gyllen og myk.
Tilsett hvitløk, ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La frese videre et minutt eller så under omrøring.
Tilsett hakket tomat og restene av marinaden og la putre i 10 minutter.
Sett på ris.
Etter 10 minutter tilsetter du fløte og la putre rolig videre i 20-25 minutter.
Smak til med salt og litt sukker.
Hvis du vil kan du bruke stavmikser og kjøre sausen til en jevnere konsistens.
Ha i kyllingen og la det hele trekke på lav varme i ca 15 minutter.
Lag f.eks. en enkel salat mens kyllingen og risen blir ferdig.
Skrell en agurk og skjær i smått. Ha noen tomatebiter oppi. Eventuelt litt rødløk eller vårløk hvis du vil. Du kan også ha litt chili oppi, hvis du vil ha litt mere trøkk.
Skvis litt sitron eller lime over, og ha i 1/2 ts salt, 1/2 ts sukker og 1/2 ts spisskummin.
Vend inn. Det gjør seg med litt frisk koriander på toppen.
Koriander gjør deg også på den meget,meget gode Tikka Masalaen også.
#tikkamasala #kylling #chicken #oppskrift #indiskmat #indisk #middag #festmiddag #helgekos
Ser supergodt ut! 🙂
Emily – Student i Australia: åååh, det er SÅ godt! God helg!:-)
Siri Fossing: Ja, det er fantastisk godt! Håper helgen har vært fin på andre siden av jorden.:-)
Hei Siri,
Det er ikke ofte jeg kommenterer oppskrifter, men denne var fantastisk! Jeg tre- til firedoblet chilimengden og det ble helt nydelig! 🙂 Takk for en enkel og kjempegod oppskrift med lett tilgjengelige ingredienser.
Linda: Så gøy å høre! Chilimengden er jo så lett å variere etter smak også.:-) Takk for hyggelig tilbakemelding.