Sitronkylling

Denne sitronkyllingen smaker det sommer av. Det er ikke så mye saus, for sausen er ganske smaksrik. Men det holder til å gi kyllingen en kjempedeilig smak av sol.

Server den gjerne sammen med denne enkel og gode blomkålmosen.

Oppskriften finner du også på min matapp. Den er veldig grei å ha hver gang du klør deg i hodet og lurer på hva dere skal ha til middag.


 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.

Stek enten hele kyllingfileter og ha sausen ved siden av, eller klipp kyllingen i biter, stek og bland bitene inn i sausen. 

Dette trenger du

4 kyllingfileter
4,5 ss sukker eller annen sukkererstatning
4,5 ss hønsebuljong vann + 1/2 terning
4,5 ss sitronjuice fra en sitron – ikke en flaske
finrevet sitronskall fra 1 sitron
0,5 ts salt
1,5 ts sesamolje
2 ts maisennamel
litt parmesan
sherrytomater eller noen andre grønnsaker

Slik gjør du

Kok opp sukker, sitronjuice, buljong, sitronskall, salt, sesamolje og maisenna. Rør til det tykner, dette tar bare noen få minutter.

Stek hele kyllingfileter eller biter av kylling. 

Server for eksempel sammen med denne nydelige blomkålmosen og vårløk. Asparges kan også passe fint til, og et parmesandryss er deilig.

#oppskrift #mat #middag #sitronkylling #kylling #sitron

 

4 kommentarer
    1. Mmh.Dette så spennende og godt ut. Kylling trenger jo ikke være kjedelig og smaksløst i det hele tatt 🙂

    2. Åh! Dette var sykt godt <3 min nye favoritt! Jeg brukte lime og vanlig olje, men var kjempegodt. Gleder meg til å prøve den med sitron <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg