Biff Chop Suey

Da jeg var 17 år eller deromkring, bestod lykken i å kjøre rundt i en sliten Audi med et overdimensjonert stereoanlegg, høre på Whitesnake,  og med ujevne mellomrom spise Biff Chop Suey på kinarestauranten på rutebilstasjonen. Hvis vi hadde penger da.

Mye har forandret seg siden da, og den Chop Suey’en vi spiste den gang husker jeg som noe med langt fyldigere saus enn denne. Men den var veldig god! Det er denne også.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter (inkl.marinering).

Dette trenger du

500 gram strimlet biffkjøtt
2  ss planteemargarin
1 løk
2 stilker stangselleri
1 brokkoli
250 gram sukkererter
1 boks bambusskudd (120 gram)
1 boks vannkastanjer (140 gram)
250 gram sopp
1 ss østerssaus
salt
ris

Marinade
1/2 ts bakepulver
en klype pepper, gjerne hvitt pepper hvis du har, men sort går også fint
1 ss halvtørr sherry 17 % eller risvin
1 ss soyasaus
1/2 ss sesamolje

Slik gjør du

Skjær kjøttet i tynne skiver, og kutt i mindre biter. Mariner i minst 20 min i sherry/risvin, en klype hvitt pepper, soyasaus og sesamolje. 

I mellomtiden skjærer du løk i smått og har i en bolle.

Og brokkoli og selleristenger kan også skjæres i små buketter/biter og bo i en annen bolle.

Sukkererter og sopp må også kuttes i spisevennlige biter, og du må helle laken av bambusskudd og vannkastanjer.

Wok kjøttet på middels høy varme i to omganger, legg det i en bolle og tørk woken med kjøkkenpapir. Kjøttet skal få fin stekeskorpe.   

Wok så først løk i ett minutt, så selleri og brokkoli i et par min, og til slutt har du i sukkererter, bambusskudd, vannkastanjer og sopp og woker i et minutt til. 

Ha i kjøttet sammen med østerssaus, smak til med salt.

Server med ris. Magert, godt og med masse smak!

#biffchopsuey #chopsuey #kinesisk #middag #wok #mat #oppskrift #hverdagsmat  

6 kommentarer

Siste innlegg