Denne gryta lages på null-komma-svisj, og er perfekt hverdagsmat for travle folk.
Du surrer litt kjøtt med litt krydder og buljong, også har du i en pakke frossen lapskausblanding og surrer litt til. Done.
Du kan bruke kjøttdeig, eller strimlet svinekjøtt av f.eks. flatbiff eller ytrefilet.
Oppskriften finner du selvsagt også på min matapp. Det er en brillefin liten app med masse bra tips til gode hverdagsmiddager.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.
Dette trenger du
300-400 gram strimlet svinekjøtt, eller 1 pakke kjøttdeig av svin (eller noe annet kjøtt du foretrekker)
1 ss plantemargarin/matolje
1 ts ingefær
1 ss hvetemel
1 ss soyasaus
1 ts salt
1 ts pepper
3 dl buljong, kjøtt- eller grønnsaksbuljong – 1 terning + vann
1 pose frossen lapskausblanding
Slik gjør du
Stek strimlet svinekjøtt eller kjøttdeig på middels høy varme til det får litt fin stekeskorpe her og der.
Ha kjøttet i en romslig gryte, og surr litt sammen med salt, pepper, ingefær og soyasaus. Dryss over litt hvetemel.
Ha i den frosne lapskausblandingen pluss buljongen, og surr i 5-10 minutter til – til grønnsakene er gjennomvarme.
Da er det mat å få.
#enkelsvinegryte #svinegryte #lapskausblanding #middag #hverdagsmat #hverdagsmiddag #oppskrift #svin
For en enkel og billig middag! Og så utrolig gode smaker av så lite. Denne skal jeg lage flere ganger! 😀
Victoria: det var gøy å høre! Fint å finne nye favoritter.:)
Dette var veldig godt! Også så enkelt og fort gjort 🙂
Susan: Hei! Ja, denne er kjapp og grei å lage.:) Bra du likte den!
Hadde ikkje alle ingrediensar i hus, men klarte meg utan kveitemjøl og ingefær. Og i staden for svinestrimlar brukte eg strimlar av storfe. Då vart den nesten litt eksklusiv…
Den vart kjempegod…. Og meget enkel å lage…
Kai Tore Myklebust: Det hørtes ut som en helt perfekt hverdagsmiddag. En god oppskrift bør kunne funke selv med noen endringer.:) Godt nytt år!
Kjempebra, men bruk friske grønnsaker som har mer vitaminer og slip smøret til istedet for margarinen. Litt god olje er bra dog…
Trygve: friske grønnsaker er alltid best, men noen ganger er tiden det tar viktigst. Da er dette et greit alternativ.;-)