Lettvint svinegryte

Denne gryta lages på null-komma-svisj, og er perfekt hverdagsmat for travle folk.

Du surrer litt kjøtt med litt krydder og buljong, også har du i en pakke frossen lapskausblanding og surrer litt til. Done. 

Du kan bruke kjøttdeig, eller strimlet svinekjøtt av f.eks. flatbiff eller ytrefilet.

Oppskriften finner du selvsagt også på min matapp. Det er en brillefin liten app med masse bra tips til gode hverdagsmiddager.  

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.

Dette trenger du

300-400 gram strimlet svinekjøtt, eller 1 pakke kjøttdeig av svin (eller noe annet kjøtt du foretrekker)
1 ss plantemargarin/matolje
1 ts ingefær
1 ss hvetemel
1 ss soyasaus
1 ts salt
1 ts pepper
3 dl buljong, kjøtt- eller grønnsaksbuljong – 1 terning + vann
1 pose frossen lapskausblanding

Slik gjør du


Stek strimlet svinekjøtt eller kjøttdeig på middels høy varme til det får litt fin stekeskorpe her og der.

Ha kjøttet i en romslig gryte, og surr litt sammen med salt, pepper, ingefær og soyasaus. Dryss over litt hvetemel.

Ha i den frosne lapskausblandingen pluss buljongen, og surr i 5-10 minutter til – til grønnsakene er gjennomvarme.

Da er det mat å få.

#enkelsvinegryte #svinegryte #lapskausblanding #middag #hverdagsmat #hverdagsmiddag #oppskrift #svin

Print

8 kommentarer

Siste innlegg