Cajunmaten fra sørstatene i USA er særlig kjent for sin enkle og landlige mat som tar utgangspunkt i de råvarene som er tilgjengelig.
Dette er en type rett som jeg elsker – alt havner i en form til slutt. Den er fyldig, og den smaker kjempegodt!
Oppskriften er uten kjøtt, men ønsker du kjøtt i din kan du blande inn noe ferdiggrillet kylling, eller f.eks. smårettskinke, mot slutten.
Egentlig skal det være noen bønner i denne som jeg ikke fant på butikken, men kikerter var tilgjengelig i butikken da jeg handlet, så i ekte Cajunånd ble de med i denne Jambalayaen.
Denne retten, pluss mange andre oppskrifter både med og uten kjøtt – finner du på min matapp. Den kan lastes ned fra App Store eller i Google Play.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 30-40 minutter.
Dette trenger du
2,5 dl langkornet ris, middagsris eller jasminris
1 løk
2 fedd hvitløk
1 grønn paprika
1 liten boks mais
1 boks kikerter, 400 ml
1 boks hakket tomat, 400 ml
4 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
¼ ts kajennepepper
2 ss worcestersaus
matolje
Slik gjør du
Surr hakket løk, hvitløk og paprika i olje i en romslig kjele i 3-4 min på middels lav varme.
Ha i ris, og surr i 2-3 minutter til.
Ha i vann og buljongterning, og surr videre under lokk i 15 minutter.
Ha i resten (pluss eventuelt kjøtt) og surr i 5-10 minutter til.
Ferdig!
#jambalaya #vegetar #cajun #kreolsk #risrett #altienform #middag #hverdagsmiddag #oppskrift
Denne har jeg laget flere ganger nå, og den faller like godt i smak hos store som hos små. Pleier å ha i litt kjøtt (For mannens skyld) og da blir det middag til to dager for oss!
Tusen takk for oppskriften
Stine: Hei! Ja det er mye mat i denne, og den er god både med og uten kjøtt. Tror reker også hadde funket bra.:-)
Skal risen kokes først?
Michelle: Hei! Nei, det skal den ikke.:)
Forslag til kjøtt?
Janne: Jeg bruker ferdiggrilet kylling, men f.eks svinefilet eller biffstrimler kan også funke bra.:)
Kjempegodt og lettvint! Supplerte med rød paprika og grillet kylling. Hvilke bønner skulle det egentlig vært?
Guri: Eh… Vet du det husker jeg ikke lenger.:-D Det er så lenge siden jeg begynte å bruke denne oppskriften. De bønnene er sikkert å få kjøpt nå, det har jo skjedd mye på den fronten de siste åra. Men jeg ser at en del av de vegetariske Jambalaya-oppskriftene på nett bruker store hvite bønner, også kjent som Lima-bønner eller smør-bønner. Men det ringer ingen bjeller hos meg, så jeg vet sannelig ikke om det var de det var.:) Godt det smakte i hvert fall!
Dette var godt og jeg synes at det passet med litt laksefilet her. Det eneste som er dumt er at når jeg lager middag til 1 person (som jeg som regel gjør), så brente risen i bunnen av pannen. Jeg deler alt sånn cirka på 4, også vannet, men må vel tenke på å ha litt mer vann i for trekking i så mye som 15 + 5-10 minutter. (Litt tortillachips jeg hadde rester av var også godt)
Sofie Sunde: oj! Det hørtes deilig ut! Ja, litt mer vann så tenker jeg du er i land.:)