Penne all’Arrabbiata

Eller egentlig Penne Halv Arrabbiata. Arrabbiata betyr «sint» på italiensk. Sausen har mye chili i seg, derav navnet.

Jeg har redusert chilimengden i min, og gjort den litt mer familievennlig. Derfor ble det en halv arrabbiata, som bare er litt irritert.

Mye krydder, hvitløk, balsamicoeddik, parmesan og olivenolje gjør sausen utrolig deilig og smaksrik uansett. Og vil du ha den sintere er det bare å gi gass med mere chili. 

Har du lyst på litt kjøtt i tillegg, passer det fint med litt strimlet bacon eller stekt flesk i denne.


 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.

Dette trenger du 

500 gram penne
3 ts oregano
1 ts timian
3 fedd hvitløk
1 chili (eller 2 eller 1 eller 2 tørket chili for en enda sterkere rett)
1 boks hakket tomat, 400 ml
1 ts basilikum
en håndfull fersk basilikum
en håndfull revet parmesan
2 ss balsamicoeddik
1 ss olivenolje
litt salt
litt pepper

Slik gjør du

Varm opp oregano, timian, hakket hvitløk og hakket chili sammen med olje på middels lav varme.

Når det begynner å surre litt i oljen og den gode lukten av hvitløk brer seg, kan du ha i hakket tomat og skru opp varmen litt. 

La surre på middels høy varme i ca 8 minutter.

I mellomtiden koker du pasta.

Etter 8 min kan du ha i balsamicoeddik, olivenolje, tørr og fersk basilikum, salt og pepper + parmesan sammen med tomatene.

La putre litt til pastaen er ferdig.

Server med litt basilikum og ekstra parmesan.

 

#pastaallarrabbiata #arrabbiatta #penneallarrabbiata #tomatsaus #pasta #penne #middag #hverdagsmiddag #italienskmat #oppskrift

 

Print

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg